Zoeken
 


Waarom mag wiet....... niet?

Laatste wijziging: maandag 2 maart 2009 om 23:11, 4410 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 2 maart 2009

 

Zo ongeveer elke regering vindt dat roken moet kunnen, dus kun je vrij op elke hoek je tabak kopen. Je kunt zelfs tabak telen als je dat mocht willen. Niet omdat de regering vindt dat dit goed is voor je, want de regering zegt zelfs dat het slecht is voor je gezondheid maar ik denk eerder omdat het roken van tabak iets is wat mensen altijd al gedaan hebben.

 

Nu zegt de zelfde regering dat je hennep niet mag gebruiken, niet mag consumeren en niet mag telen, omdat dit niet goed is voor je.

Maar de echte reden dat  tabak niet en hennep wel verboden is heeft niets met gezondheid te maken. Het heeft alles met economie te maken en dus... met macht.

De waarheid is dat wiet niet verslavender is of een groter gezondheidsrisico dan tabak of alcohol, die beide door de wet worden beschermd. Waarom is het dan verboden? Omdat als het geteeld werd, de helft van alle katoenverbouwers en producenten van nylon-, kunststof- en houtproducten werkeloos zouden zijn.

Hennep is een van de nuttigste, sterkste, taaiste, onverslijtbare materialen op onze aarde. Het is de beste vezel voor kleding, je maakt er sterkere touwen mee en het is een gemakkelijker oogstbare bron voor pulp. We hakken de longen van de aarde om voor onze kranten, die zelfs op zondag komen tegenwoordig. In die zelfde kranten lezen we dat de regenwouden verdwijnen (wat wordt er hier niet begrepen?).

 

Met hennep kunnen we alle kranten maken zonder een boom om te hoeven hakken. Hennep kan voor tal van zaken worden gebruikt als substituut voor maar een tiende van de kosten. En daar zit 'm de kneep. Er is iemand die veel geld gaat verliezen indien deze wonderlijke plant- die ook uitzonderlijke geneeskrachtige eigenschappen heeft- geteeld mag worden. En daar heb je de reden waarom de regering zegt dat hennep niet mag.

Eddy (redactie starpeople)

 

 

 



Voeg toe aan: