Zoeken
 


Google: Nee, Atlantis is niet ontdekt

Laatste wijziging: maandag 23 februari 2009 om 23:41, 4593 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 23 februari 2009


Google spreekt tegen dat dankzij de nieuwe service Google Ocean de verzonken stad Atlantis is herontdekt. Gebruikers van de wereldwijde oceanenkaart hadden mysterieuze rechte lijnen ontdekt op de zeebodem voor de kust van Afrika.



Op een duizend kilometer uit de kust, in de buurt van de Canarische Eilanden, werd op vijf kilometer diepte een enorm rechthoek ontdekt met daarin een soort rooster, als ware het straten. De plek komt overeen met een beschrijving die de Griekse filosoof Plato gaf over de stad, die 9000 jaar voor Christus in de golven zou zijn verdwenen.

Maar Google moet de ontdekkers teleurstellen. Het roosterpatroon is ontstaan door de manier waarop op deze plek de sonarbeelden van de oceaanbodem gemaakt zijn: de boot heeft hier in rechte lijnen heen en weer gevaren. Die stroken zijn vervolgens in de computer aan elkaar geplakt.

“Er zijn veel mooie dingen ontdekt via Google”, zegt het bedrijf in een reactie, “een ongeschonden woud in Mozambique met onbekende diersoorten, een koraalrif in Australië en een eeuwenoude Romeinse villa, maar dit keer niet.”



Bron: nos.nl

Voeg toe aan: