Zoeken
 


De Maya Kalender – 'Versnelling van de Tijd en het Ontwaken van het Wereldbewustzijn' -

Laatste wijziging: dinsdag 24 februari 2009 om 22:50, 2785 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 24 februari 2009

 

Verslag van een interview met Barbara Hand Clow op Coast to Coast Radio, dec. 2007.


De beruchte Maya kalendersteen in Coba.
Dit is de steen die al de opwinding veroorzaakt. De erosie op de stenen maakt duidelijke en krachtige berekeningen betreffende de 2012 gissingen.(Image: JD Murrah - http://hubpages.com/hub/Mayan_City_of_Coba)

Barbara Hand Clow is de schrijfster van 10 boeken en een internationaal spreekster en ceremonieel leidster die werd opgeleid in de traditionele Cherokee en Maya-tradities. Ze was de uitgeefster van Bear & Co. van 1983 tot 1989 waar ze enkele boeken van de nieuwe paradigma Maya-onderzoekers publiceerde die in de 'Maya Code' worden beschreven. Zij en haar partner Gerry Clow leidden de Pleiadische Agenda Activeringen die een reis doorheen de 9 dimensies waren, gebaseerd op de 'Pleiadische Agenda' en 'De Alchemie van 9 dimensies'.

Voor Barbara is het 25 jaar geleden dat ze ermee begon. Dit werk is haar hoogtepunt omdat, na vele boeken geschreven te hebben, nu alles samenkomt. Haar eerste boek kwam uit in 1976. Barbara is altijd onderzoekster geweest en heeft altijd over de Maya Kalender geschreven, maar had nu het gevoel dat ze de ware betekenis van de Maya Kalender heeft behandeld. Ze nam het onderzoek van Carl Calleman, de Zweedse bioloog, over, want er zijn namelijk verschillende onderzoekers aan het werk die verschillende meningen over de ware betekenis van Kalender hebben. Toen ze Callemans werk ontdekte vielen eindelijk alle stukken voor haar samen en werden ze bevattelijk - wat in feite de tijdversnelling in de Maya Kalender is.

In termen van antropologie, geschiedenis en Maya-onderzoek is de Kalender minstens 25.000 jaar oud en komt hij uit de Maya-Olmec cultuur die ver in het verleden teruggaat. De Kalender beslaat tenminste 16,4 miljard jaar, dus is dit een zeer oude Kalender die de mensen reeds vele jaren intrigeert. Nu we dichter bij het einde komen zijn de mensen uiteraard zeer geïnteresseerd in de betekenis ervan. De verschillende Kalenderglyfen werden over het hele Maya-gebied verspreid gevonden op tempels en stèles (stenen tablet/zuil). De steen met de oudste tijdlijn is die van Cobá, een Maya-site in Yucatan. Door de echte oude datums van de Kalender te verkrijgen beseften dat de Maya's iets belangrijks ontdekt hadden.

Hoe konden de Maya's de toekomst voorspellen? Dat is natuurlijk de meest interessante vraag volgens Barbara. In haar geval werd ze als kind opgeleid in de Cherokee tradities en als volwassene door Maya-leraren. Ze heeft heel wat tijdreizen en shamaanse reizen ervaren en ze gelooft dat de Maya's in staat waren om recht naar het Galactisch Centrum te gaan en de tijdcodes te ontcijferen. Een van de dingen die we over deze Kalender geloven is dat hij zijn Bron in het centrum van het Melkwegstelsel heeft. Ze gelooft dat De Maya's deze gave hadden, en dat sommigen ze in onze huidige tijd hebben, om in feite ons bewustzijn in het Galactisch Centrum te brengen om zich zo op de tijdcodes af te stemmen.

Dr. Calleman ontdekte tijdens het onderzoek van de Kalender dat deze 16,4 miljard jaar van evolutie lijkt uit te drukken en dat deze evolutie is uitgewerkt in een proces dat men 9 Onderwerelden noemt. Elke van de 9 Onderwerelden is 20 keer korter van lengte. Zo is de eerste 16,4 miljard jaar, de volgende 820.000 miljoen jaar, wat gedeeld door 20 is. Dus wordt elk van de Onderwerelden door 20 gedeeld en daardoor 20 keer korter. Maar het lijkt er ook op dat elk van de Onderwerelden, door het feit dat de tijd korter is, ook versnelt. Wanneer we dus bij de meest recente Onderwereld komen die in 1999 begon, is dat wat we sinds 1999 hebben ervaren een heel radicaal niveau van tijdversnelling dat voornamelijk wordt uitgedrukt door de technologie.

Als sommige astronomen geloven dat het Universum iets minder dan 14 miljard jaar oud is, waar komen dan de resterende 2 miljard jaar vandaan? Barbara oppert dat de datums die wij van de wetenschap krijgen altijd tussen 13, 14 en 15 miljard jaar schommelden en altijd op en neer gaan. Door het feit dat de eerste datum op de stenen zuil van Coba 16,4 miljard jaar is en er zo dicht bij zit, kunnen de Maya's gelijk hebben en de wetenschappers nog niet. Maar ongeacht hiervan was dit het eerste dat Callemans aandacht trok en dacht hij dat er iets gaande was.

De volgende Onderwereld, de Zoogdieren Onderwereld, die 800 miljoen jaar is, staat zeer evenredig met de evolutie van de soorten, de klassen van organismen, waarvan de wetenschap pas de laatste 150 jaar het verband ontdekte. De 2de Onderwereld die dichter bij onze tijd komt - (16,4 miljard jaar terug is te ver weg) - is 800 miljoen jaar, hier beginnen we wat informatie op de Kalender te zien waarin we iets kunnen herkennen.

Is de tijdversnelling een gevoel is dat alles versnelt? Barbara stelt dat het haar opviel dat zelfs wetenschappers enkele weken geleden over een evolutionaire versnelling spraken. Ze doet al jaren onderzoek en draagt het dan over aan haar studenten en wanneer deze dieper op het eigenlijke onderwerp van tijdversnelling ingingen - (zo was bijvoorbeeld de meest recente tijdversnelling in 1999; deze hiervoor was in 1755, wat de evolutie van de industrialisatie lijkt te beslaan; deze hiervoor was in 3116 VC, wat de ontwikkeling van de geschiedenis en de tempelstadculturen zoals Sumer en Egypte was) - ondervond ze bij de studenten dat wanneer ze zich op hun eigen lichaam afstemden, ze het verschil in tijd van 5120 jaar geschiedkundige cyclus konden voelen: de versnelling bij de industrie en dan de meest recente versnelling bij de technologie.
Volgens Barbara is het belangrijkste bij elke theorie, geschiedenis of antropologie of het al dan niet met je resoneert. Ze gaat sinds jaren altijd naar haar hartgevoel en zoekt het dan uit met haar hoofd. Naast haarzelf resoneert deze materie ook met de mensen.

Kan 2012 volgens haar gevoel een ramp voor ons zijn? Barbara gelooft dat dit een mogelijkheid is, maar ziet het niet op die manier omdat ze denkt dat de dingen zich bij onze soort verbeteren. Wanneer we dichter bij een kritische sprong komen lijkt het alsof alles uiteenvalt. Persoonlijk denkt ze dat we het zullen halen en dat we op de rand staan van een van de moeilijkste stappen die we ooit hebben genomen. Waar ze betreffende dit onderzoek vaak over denkt, is de eerste stap die de amfibieën 315 miljoen jaar geleden hebben genomen om op het land te komen om reptiel te worden. Barbara is van mening dat de belangrijkheid van de stap die we nu zetten vergelijkbaar is met deze van toen. Ze gelooft dat we het zullen halen, maar dat we ons evenzeer op de rand van een catastrofe bevinden, dus kan er van alles gebeuren. 





 Zonnevlammen.
(Image: NASA)

Er is een grote beweging door Calleman op gang gebracht. Barbara schreef het boek omdat Calleman bioloog en wetenschapper is en zijn werk soms wat mysterieus kan zijn. Omdat zijzelf een meer algemene schrijfster is wil ze de materie toegankelijker maken voor een groter publiek. Het boek kwam uit in mei/juni 2007 en werd een grote bestseller in Frankrijk. Het boek resoneert ook met de mensen. Het belangrijke basisfundament van deze theorie is, dat wanneer we op de rand van een kritieke sprong in onze evolutionaire ontwikkeling staan, iedereen hieraan dient deel te nemen en we bewust en intentioneel aan onze eigen evolutionaire sprong moeten deelnemen, en dit materiaal lijkt velen hierbij te helpen.

Is 21 december 2012 de datum wanneer alles gaat plaatsvinden? Het gebeurt eerst en vooral niet op één dag. Sommige onderzoekers van de Maya Kalender beschouwen 2011 als het einde van de Kalender en anderen 21 december 2012. Barbara werkt met beide datums omdat ze gelooft dat de evolutionaire versnelling zich in 2011 zal voltooien en dat in 2012 de verschillende seizoenscycli, de equinoxen en zonnewendes erg belangrijk zullen zijn. Ze is astrologe en schreef ook over de astrologische transities die verband houden met deze theorie. Volgens het universum waarin zij leeft is er als de astrologie niets toont, waarschijnlijk ook helemaal niets aan de hand. De astrologische transities zijn vooral sinds 1999 absoluut ongelooflijk. Eerst schreef ze een zeer gedetailleerde appendix hierover omdat het zo ingewikkeld is en daarnaast geeft ze op haar website de mensen advies bij elke Nieuwe Maan en de seizoenen omdat alles aan de hemel zo buitengewoon is.

Wat gebeurt er na 2012? Hier werd ze heel gedetailleerd. Volgens Calleman bereiken we de Verlichting, wat ons als mensen naar een heel ander niveau van potentieel zal brengen. Ze denkt dat dit een mogelijkheid is, maar dat het niet mogelijk is zonder Vrede. Ze trok het bereiken van wereldvrede vanaf 1999 tot 2012 na en denkt dat dit zal plaatsvinden. Dit is misschien het meest radicale van de 'Maya Code', met inbegrip hoe dit kan gebeuren. Een van de vraagstukken is de exopolitiek, wat te maken heeft met buitenaardsen omtrent de wereldvrede. Zonder wereldvrede kunnen we niet uit het huidig dilemma geraken. Ze trok na hoe dit volgens de Kalender tot stand zou kunnen komen.

In de herfst van 2006 bracht ze het manuscript binnen en zei expliciet wat er in 2007,2008 ,2009 zou plaatsvinden en tot dusver was ze zelf verbaasd over de juistheid van haar voorspellingen. Een van de dingen die ze voorspelde was dat er in de herfst van 2008 vrede in Jeruzalem zou komen. Toen ze het boek inleverde bombardeerde Israël net Libanon en was dit het domste wat iemand kon zeggen. En toch zijn er volgens haar overal bewegingen om dit te bewerkstelligen. Ze is geen idealist, maar gewoonlijk komt er vrede omdat de mensen uitgeput zijn en de wapens neerleggen. Ze geven het op en geven zich gewoon over.
En degenen die niet willen, blijven vechten…? Vanuit antropologisch standpunt is de mens niet altijd zo geweest. We zijn pas sinds 4.000 of 5.000 jaar een gewelddadige, oorlogszuchtige soort. Daarvoor waren we niet zo en we hoeven zo niet te blijven doorgaan.

Is het mogelijk dat we in 2011-2012 door enorme zonnevlammen en coronale injecties getroffen zullen worden? Dit is geen mogelijkheid maar 100% waarschijnlijk. We gaan naar een solair maximum dat er niet enkel een van 11 jaar is, maar ook een van 60 jaar. We zullen in 2011-2012 zeker nog hevige zonnevlammen krijgen. Toch zijn zonnevlammen heel interessant en Barbara is er heel gevoelig voor. Ze gaat de zon elke dag na. Als er een zonnevlam is en ze weet het niet, raakt ze erg van streek. Als ze het weet kalmeert en ontspant ze zich. Zonnevlammen beïnvloeden ons enorm en het lijkt logisch dat ze iets met de kritieke sprong en de volgende fase van de evolutie te maken kunnen hebben. Dat lijkt in het verleden het geval te zijn geweest.

Sluit ze een inslag van een asteroïde uit en dat de Maya's zoiets voorspeld konden hebben? In 1989 was er een asteroïde, 1989A, die zeer dichtbij de planeet kwam en De Maya's (en Barbara) hielden in Yucatan 3 wekenlang grote ceremoniën omwille van deze asteroïde. De ceremoniën vonden hun hoogtepunt op de lente-equinox in 1989 te Chichen Itzá, toen de asteroïde in de oceaan naast Yucatan belandde. Ze hoorde hem door de lucht vliegen, het klonk als een vacuüm zuigend in de lucht en geen enkele Maya-ouder met we ze sprak of die ze kende had ooit zoiets gezien.

Waren de Maya's bang voor de toekomst toen ze deze kalender samenstelden? Dit is een moeilijke vraag. Ze kent hun denkwijze niet, maar ze waren wel zeer geobsedeerd door de tijd en deze cycli. Dit wijst er zeker op dat ze ergens enorm bezorgd over waren.

Waarom eindigt de Kalender? Hij lijkt daadwerkelijk het einde van een hele evolutionaire vooruitgang te volgen, daarover schreef ze in haar boek. Ze denkt dat de Maya Kalender ophoudt, niet wij en de Aarde. Wat betekent dit en wat gebeurt daarna? Misschien voelden ze gewoon dat wat er aan de gang was gewoon zou eindigen? Ze denkt dat de Maya's voelden dat wat ze navolgden een hoogtepunt zou bereiken en we tot een kritieke sprong in onze evolutie zouden komen en dit niet enkel zouden bereiken - volgens haar is het wonderbaarlijkste van de huidige tijd waarin we nu leven het feit dat we onze eigen evolutie en wat er met ons gebeurt, zouden begrijpen. Daarover gaan de 'Maya Code' en Callemans onderzoek.

Werd er bij de bevolking ooit een omvraag gedaan i.v.m. 2012? Neen, de mensen lezen wel veel boeken en er zijn veel bewegingen zoals de Evangelisten, Pinkstergemeenten en vele andere bewegingen die denken dat het einde van de wereld is aangebroken.

Barbara schreef in 2001 een boek, “Catastrofobie“ genaamd. Het was een studie met verschillende wetenschappers uit Oxford. Ook al was ze geen wetenschapper, ze was erin geïnteresseerd hoe Aardeveranderingen het Menselijk Bewustzijn beïnvloedden. Het is in feite een studie over hoe de Aardeveranderingen het Menselijk Bewustzijn de laatste 11.500 jaar beïnvloed hebben. Deze wetenschappers geloven dat er 11.500 jaar geleden, in 9.500 VC, een gigantische ramp heeft plaatsgevonden. Fragmenten van de sluier van de supernova kwamen ons zonnestelsel binnen en beïnvloedden het hele zonnestelsel, evenals de Aarde. Sommigen kennen dit als de val van Atlantis of het einde van de mastodonten en de sabeltandtijger. Maar het lijkt erop dat we dit op een of andere manier bijna helemaal uitgewist hebben op deze planeet. Hierna hadden we 2, 3, 4 duizend jaar van survivalisme (overleven) en begonnen we ons te herstellen. Toen zich de gelegenheid aanbood om over de Maya Kalender te schrijven, was ze blij dat ze dit boek reeds geschreven had, omdat deze grote ramp in feite grotendeels deel uitmaakt van wat we nu ervaren. De reden hiervoor is, dat wanneer men met de theorie van tijdversnelling werkt, de basistheorie stelt dat wat wij momenteel doen, het verwerken van het verleden is. In haar vorig boek kwam ze tot de conclusie dat wij een multi-getraumatiseerde soort zijn. De reden dat wij als soort op deze planeet zo gewelddadig zijn, is dat wij het trauma van de grote ramp nog niet verwerkt hebben. Dus zegt de Maya Code dat de Tijdversnelling ons dwingt om dit innerlijke trauma te verwerken en dat is een van de redenen waarom onze planeet momenteel zo gewelddadig is en zich in een slechte toestand bevindt.

Wat betekent Tijdversnelling juist?

Volgens Calleman hebben we sinds 16,4 miljard jaar geleden 9 Onderwerelden en elk ervan is 20 keer korter, zodat de volgende na 16,4 miljard jaar, 800 miljard jaar lang is. Maar deze tijdspannes zijn voor ons moeilijk te begrijpen en als we naar een recentere tijd komen, hadden we 100.000 jaar geleden een tijdversnelling, wat het paleolithisch tijdperk was, toen we voor de eerste keer iets werden dat wij als 'menselijk' beschouwen. 5.125 jaar geleden hadden we er nog een, wat het begin van de geschiedenis was. De volgende was in 1755 AD en in 1999. Het idee hierachter is dat elke van deze Onderwerelden 13 fases heeft en elk van deze fases heeft een bepaalde manier waarop ze functioneert. En wanneer we ons in het midden van een bepaalde fase van onze huidige Onderwereld bevinden, sinds 1999, wat de Galactische Onderwereld wordt genoemd, wordt datgene waar we ons nu bevinden naar de oppervlakte gehaald opdat wij het kunnen verwerken. En dit is verbazingwekkend profetisch uitgedraaid, omdat de periode waarin we ons nu bevinden overeenkomt met 1932 AD of 434 AD. Dus wanneer we teruggaan naar 1932 bevinden we ons temidden van een depressie en zeer duistere tijden. Als we teruggaan naar 434 AD is dit vlak na de val van het Romeinse Keizerrijk en dit was toen Europa in de Donkere Middeleeuwen viel. Het buitengewone van deze theorie is dat Calleman zegt dat je kunt zien waar je je nu bevindt, van 1999 tot 2011, en je dit ogenblik in de tijd kunt nemen en terug in het verleden kunt kijken, hetgeen ze in dit boek heeft gedaan om te voorspellen wat er zou kunnen gebeuren. Daarom lijken de voorspellingen zo accuraat voor Barbara te zijn. Het is een techniek, maar het werkt.

Herhaalt de tijd zich?

Dit is interessant. Calleman en Barbara zien het niet als een cyclus of cirkel, maar als een spiraal die steeds smaller wordt. Het is niet alsof de tijd zich herhaalt, maar de Tijdversnellingsfactor intensiveert gewoon de kwestie die aangepakt moet worden. Als je teruggaat in de tijd gaat kom je dezelfde kwesties ook in 1932 of 434 AD tegen, maar het verschil is dat we nu in één jaar tijd met deze periode te maken krijgen i.p.v. 19 jaar of 396 jaar. Als je met deze Onderwerelden nog verder in de tijd teruggaat, worden deze periodes steeds langer. Dus lijkt het op een steeds smaller wordende spiraal die ons dwingt naar een volgende fase van ons evolutionair potentieel te gaan.

Hoe staat dit werk in verband met de astrologie, aangezien hier een soort wetenschap achter steekt?

Dit werk is zeer wetenschappelijk en wat Barbara betreft is de astrologie dit ook, en ook enkele anderen zijn het hier mee eens. De astrologie is circulair, waar de planeten rondcirkelen en het zonnestelstel rond de galaxie draait. Het is geen spiraalsysteem. Toen ze de astrologie hierin betrok deed ze dit om Callemans theorie te testen, omdat volgens haar ervaring met mensen, wanneer er geen astrologische transities zijn, de mensen niet veranderen. Een klassiek voorbeeld hiervan is hoe de mensen hun leven veranderen gedurende een Saturnus-transitie. Als astroloog kijkt men naar deze transities om te zien welke mogelijke verandering er bij de mensen plaatsvindt. Als Calleman gelijk heeft met zijn theorie moet de astrologie het kunnen aantonen en dit doet ze ook. Het nam een lange appendix in beslag om dit in detail uit te leggen. Zo bevinden we ons momenteel in een zeer intense tijd omdat Pluto in het Galactisch centrum stond. En we hadden enkele weken geleden net Pluto in conjunctie met Jupiter rond het Galactisch Centrum.

Wat heeft dit enigszins met iets in het leven te maken?

Ten eerste, is de basisveronderstelling hier dat de evolutionaire tijdfactor uit het Galactisch Centrum komt. Daarnaast is Pluto volgens de astrologie de planeet die het grootste niveau van diepte, verandering en transformatie in ons triggert. Vervolgens heerst Jupiter over de uitbreiding van Bewustzijn en wanneer Jupiter in conjunctie met Pluto op het Galactisch Centrum staat, impliceert dit dat we door een diepgaand en radicaal niveau van de verruiming van het Bewustzijn gaan, hetgeen ze zeer zeker in de mensen observeert.

Wat de voorspellingen hierover betreft: zijn er enkele dingen uit het verleden die ze kan vertellen die aantonen hoe accuraat dit geweest kan zijn en dan naar de toekomst gaan?

De eerste vraag zou in feite zijn: zijn deze Onderwerelden echt? Kan men hier bewijs voor zien? Als je 100.000 jaar terug zou gaan en eender welk antropologieboek in handen neemt, zal elk ervan zeggen dat de hominoïden plots veranderden. Opeens veranderde de proto-mens, hij werd spiritueel en begon zijn doden te begraven, etc. Als je daarna teruggaat naar 316 BC, zo'n 5000 jaar geleden, en je eender welk geschiedenisboek bij de hand neemt zal het zeggen dat de beschaving opeens overal opdook. Dus is er een enorme hoeveelheid bewijs voor hetgeen Calleman eigenlijk zegt. Daarnaast begon er ook nog wetenschappelijk bewijs binnen te komen sinds zijn materiaal gepubliceerd werd.

Kijkend naar de strikte toekomst, hoe ver kunnen we gaan? 100, 500, 10.000 jaar?

Dit ligt erg moeilijk voor haar omdat ze zo intens werkt met deze kwestie naar 2011 en 2012. Ze ziet ons binnen 5 jaar heel anders, dat ze het gevoel heeft dat we eindeloos vooruitgaan, maar het is moeilijk om ons dit nu voor te stellen. We bevonden ons nu echt in de dieperik. Volgens de Maya Kalender is 2008 het moeilijkste jaar van allemaal.

Hoezo het moeilijkst?

Als je teruggaat van 1932 naar 1952 en naar de depressie, Hitler en Mussolini kijkt en wat er in de wereld aan de hand was, en je erin verdiept hoe het daar aan toe ging, is het vrij gemakkelijk om aan te nemen dat 2008 met deze duistere energieën werkt. Je kunt zien dat dit jaar zeer moeilijk kan zijn. Iets anders is dat de Kalender de hele kwestie met de financiële instorting met de spijker op de kop sloeg. Vanuit haar gezichtspunt bestaat er geen enkele twijfel over dat we de financieel echt in de problemen zitten wat de huizen- en liquiditeitscrisis betreft.

Daar bestaat geen enkele twijfel over.

(wordt vervolgd)

- Vertaling: Ulla Mertens -

 (engels)www.handclow2012.com - Astroflash



Bron: maandelijkse berichten

Voeg toe aan: