Zoeken
 


De Wachters

Laatste wijziging: zondag 16 november 2008 om 19:03, 5290 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 16 november 2008

 

Het verhaal van de Wachters vertegenwoordigt de oorsprong van alle geheime genootschappen/broederschappen. Veel terminologie en symbolen die nu nog gebruikt worden door de Vrijmetselaars, de Rozenkruisers en vele andere, stamt af van de Wachters.

De Wachters, ook wel Zonen van God, of in het Hebreeuws Eyrim/Irim genoemd staan aan de wieg van de vroegste geheime genootschappen, die bekend waren met ‘astro-theologie’ en de ‘Slang’ vereerden… Om dit enigszins te begrijpen dienen we de Sumerische kleitabletten met het Spijkerschrift te ontcijferen.

Gelukkig hebben zich daar enkele grote geleerden over ontfermd. Mijn meest favoriete vertaler van de Sumerische kleitabletten, Zecharia Sitchin, licht een tipje van de Sluier in zijn boek ‘Stairway to Heaven’.

De Akkadianen noemden hun voorgangers Sumeriërs, en spraken van het Land van Sumerië. Dit was hetzelfde land dat in de bijbel Shin’ar wordt genoemd, en dat letterlijk ‘Land van de Wachters’ betekent.

Ik vrees dat jullie erover heen lezen omdat je het niet ziet. Daarom sta ik stil bij het woord Shin’ar. Wij hebben aan de rechterkant van onze voordeur een Mezuza bevestigd. Dat is een kokertje waarin een B’racha of zegenspreuk uit de Tora ligt opgerold, om over de bewoners van het huis te waken…

Op de buitenkant van dat kokertje staat de eerste letter van Shaddai, dat is Gods naam in het Hebreeuws, en die letter heet Shin!

De Egyptenaren noemde Sumerië in hun taal ‘Ta Neter’ wat ‘Het Land der Goden’ betekent, en we weten inmiddels dat de ‘goden’ uit Sumerië/Mesopotamië later inderdaad naar Egypte afreisden. Sumerië is dus het Land der Goden, en hier kwamen ook de Elohim of de Stralenden, die over de Wachters regeerden, ook vandaan.

In het boek: “The Origin of Consciousness” schrijft de auteur iets interessants over die regerende goden: “In heel Mesopotamië, in de eerste dagen van Sumerië en Akkadië, was al het land eigendom van de goden en die hielden de mensen als slaven. De spijkerschrift teksten laten hier geen twijfel over bestaan. Elke stadstaat had haar eigen hoofdgod, en de koning van de stadstaat werd in die allervroegste geschreven documenten de ‘Pachter van God’ genoemd.

Een ieder die de TV serie Stargate kent, weet meteen op welke oude informatie de serie is gebaseerd… Er is immers niets nieuws onder de zon! Maar laten we nu eerst de Elohim onder de loep nemen, om uit te vinden wie deze ‘goden’ waren, die (volgens het verhaal) mensen in slavernij hielden en over de Wachters regeerden.

 

Elohim.

Dit begrip wordt, naast vele ander heilige geschriften, in het Oude Testament gebruikt om ‘God de Heer’ te duiden. Jullie weten natuurlijk al lang dat dit onjuist is, omdat Elohim een meervoud vertegenwoordigt, dat de Stralenden betekent.

Je hoeft alleen maar Genesis 1:26 te lezen: “En God zei, Laat ons wezens scheppen naar onze gelijkenis”. In Genesis 6:2 staat te voorts: “ De zonen van god zagen hoe mooi de dochters der mensen waren”. De Hebreeuwse woorden; Ben Ha-Elohim betekenen letterlijk ‘Zonen van God’ of ‘Zonen der Stralenden’.

In meerdere talen wordt op onze planeet hiernaar verwezen.

  • Het Sumerische en Aramese woord EL betekent Stralende of Allerhoogste.
  • Het Oud Ierse woord ‘Ailil’ betekent Stralende.
  • In het oude Cornwall betekent: ‘EL’ de Stralende.
  • De naam ‘Elf’, voor rijzige, mysterieuze wezens, betekent ook Stralende.
  • In de oude Incataal staat ‘Illa’ voor stralen, en dat geldt ook voor het Babylonische woord ‘Ellu’
  • In onze eigen taal is dat illumineren (verlichten) geworden…

Voor de Hebreeërs, zij die van de overkant komen, waren de Elohim natuurlijke godheden uit de Eerste Tijd. In zijn boek: “Mortaal en Dogma” schrijft de bekende Vrijmetselaar/historicus Albert Pike dat de Elohim de ‘Host of Heaven’ zijn, die opvaren of afdalen om boodschappen van Jahweh, hun leidergod door te geven.

De ‘Host of Heaven/’ mag je, omdat het Griekse woord ‘Angeloi’ boodschapper betekent, beschouwen als Engelen. Je kunt: ‘Host of Heaven’ ook vertalen met ‘sterren van de hemel’, omdat er in de astrologie 12 ‘boodschappers’ in de Dierenriem of Zodiak voorkomen…

We kunnen nu begrijpen, ondanks dat we kort door de bocht gingen, waarom de Elohim of Stralenden letterlijk en figuurlijk BOVEN pachters of menselijke koningen staan en over de Wachters heersen.

Het Egyptische Ta Neter klinkt als het Egyptische ‘Ntr’, een term waarmee Ptah wordt geduid evenals andere goden die als beschermers of wachters werden beschouwd. Het woord Neter, en dus ook het begrip Ntr is afgeleid van het concept Neutraliteit wat gewoon de plaats in het midden betekent.

Als je neutraal bent ben je ook zelf gecentreerd. Neutraliteit vertegenwoordigt het Pad tussen de zuilen (Jachin & Boaz), het is de tijd/ruimte tussen waken en slapen. Neutraliteit is de staat van bewustzijn die leerling zich eigen dient te maken om het Zelf te ontdekken vooraleer de frequentie van de Stralende ook wel VerLichting wordt bereikt.

Het Egyptische Dodenboek noemt de Wachters Anubis en Horus, Ze worden ook wel de Tchatcha/Rechters/Richters genoemd die niet meer oordelen, en weer elders wordt gezegd dat de Wachters de leiders zijn in de Sheniu Kamer. Dat laatste begrip is de plaats waar de zielen worden gewogen, wij kennen die plaats ook als het Laatste Oordeel of de Onderwereld…

Zelfs in de tijd dat het Dodenboek werd geschreven was er in het Oude Egypte grote verwarring over de identiteit van de Wachters. Zecharia Sitchin schrijft in: “Oorlogen van Goden en Mensen” dat de Wachters naar Egypte gingen, en dat het land waar de Wachters vandaan kwamen ook wel Ta-Ur werd genoemd. Dat betekent Vreemd Land, maar het kan ook Oudste Land betekenen. Ur wordt uitgesproken als ‘Oer’. We spreken ook van oeroud om iets als heel oud te duiden.

Uiteraard is er wel degelijk een locatie in Mesopotamië die we uit de bijbel kennen als de oude stad waar Abraham, vader van drie grote religieuze stromen, zijn opleiding heeft ontvangen.

De aartsvader Abram is in het joodse zowel als in het christelijke en islamitische geloof een centrale figuur. Zijn naam kent twee varianten. Abram betekent vader is verheven, Abraham betekent vader van menigten. God veranderde zijn naam van Abram in Abraham toen Abram Gods opdracht uitvoerde om alle mannen en jongens van zijn stam, te beginnen bij Ishmael, te laten besnijden.

Abraham is (na Adam en Eva) de eerste aartsvader der Hebreeërs. De naam Hebreeërs stamt van het woord Ibri, dat ‘zij die van de overkant komen’ betekent. Nu is het de vraag welke overkant, en ik kan het niet helpen dat ik in de naam Abraham een code zie voor Brahma…

Laat ik niet afdwalen, het gaat om de Wachters. Abraham werd van Ur geleid naar het Beloofde Land dat wij kennen als Kanaän of Canaän.

 

Overkant.

De Maya uit Midden Amerika hebben een legende over Pacal Votan, die 52 jaar regeerde over het keizerrijk Nah Chan Palenque. Volgens die legende was Votan de slang, een telg van een ras uit Can (Canaän), en dat wachters of beschermers werd genoemd. Die Canaïten, mensen uit Canaän, worden op vele plaatsen in één adem genoemd met de Stralenden/Wachters die ook wel bekend waren als Priesters van de Slang.

Om de Samenhang der Slangen te begrijpen zou je iets moeten weten over de slangengod Quetzalcoatl van de Azteken, of Kukulkan/Cuculcan van de Maya…

Het Maya woord voor slang is Can, het Sumerische woord voor slang is Acan, en de naam van de Romeinse vuurgod is Vulcanus. Dat is een samenvoeging van de Babylonische woorden ‘Can’ voor slang en ‘Vul’ voor vuur!

En als klap op de vuurpijl zien we in de naam van het Vaticaan, de woorden ‘Vatis’ voor profeet, en het woord ‘Can’ voor slang. Kort door de bocht zien we in de naam Vaticaan de betekenis: “Profetie van de Slang”… Maar je weet dat Romeinen altijd hun handen in onschuld wassen, nietwaar?

De Hebreeërs duidden de Wachters aan als Nun Resh’ayin. We zien hier duidelijk drie tekens uit het Hebreeuwse Alef-Bet waarvan we de betekenis apart zullen verduidelijken.

  • Nun betekent Erfgenaam van de Troon.
  • Reish betekende oorspronkelijk ‘hoofd’ of ‘begin’.
  • Ayin betekent het ‘Oog van God’ ter controle van de cyclus…

Wanneer we met die gegevens in ons bewustzijn naar de Wachters kijken, zien we ineens hun ware aard. Het zijn de Erfgenamen van de Troon, die ‘In den Beginne’ het oog van god vertegenwoordigden ter controle van de cyclus…

 

De Sleutels van Enoch.

Enoch is een verre voorvader van Noach, die ‘toevallig’ 356 jaar oud werd en nimmer als een sterfelijk wezen naar de Overkant/Gene Zijde is gegaan.

In Genesis 5:24 lezen we dat: 'Enoch met God wandelde, en hij was niet meer, want God had hem opgenomen'. Dat hij wandelde met God duidt op een intieme omgang met God. In het Boek van Kennis: De Sleutels van Enoch, noemt Enoch zelfs namen van de Wachters.

Deze geheime kennis kan hij slechts hebben verkregen door intieme omgang met God, en het is best mogelijk dat Enoch zelf een belichaming was van één der Wachters… Als je weet dat deze Enoch, in diverse tijd/ruimte stadia van de menselijke evolutie, ook bekend is als Toth/Tehuti, Hermes en Metatron, kunnen jullie je ook voorstellen dat genoemde mogelijkheid niet ver gezocht is…

De Oude Grieken noemden Enoch in één adem met Hermes Tresmegistus of Mercurius die verantwoordelijk is voor een ander boek van Grote Kennis, de ‘Smaragden Tafelen’

Hoe hij ook werd genoemd, Enoch schreef het Boek van Kennis, waarin de Sleutels tot de Geheime Kennis van de Schepping zijn te vinden… voor ogen die kunnen zien. Deze Kennis omvat cyclische geometrische patronen die het concept tijd, of de illusie ervan, alsmaar repeteren.

De Namen van de Wachters of Stralenden eindigen alle op EL, wat in het Aramees de Allerhoogste betekent. Dit zijn de Namen van de Wachters en hun functie:

  • Uriël waakt over de wereld en over de Tartarus/Hades.
  • Raphaël waakt over de geest der mensen.
  • Raguël neemt wraak op de wereld van de sterren.
  • Michaël waakt over het beste in de mens en over chaos.
  • Saraqael waakt over de zielen die zondigen in de geest.
  • Gabriël waakt over het Paradijs, de slangen en de Cherubim.
  • Remiël die waakt over mensen die Verlichting zoeken en ascenderen.

Het is opmerkelijk dat Gabriël, die de geboorte van Yeshua aankondigde en later wijsheid aan de Profeet Mohammed schonk, Wachter is over de slangen. Er staat geschreven dat het Boek Jubilee van Mozes, oorspronkelijk de Apocalyps, door een Wachter aan Mozes werd gedicteerd op de berg Sinaï…

In dit boek wordt een tipje van de Sluier gelicht met betrekking tot het doel van de Wachters op Aarde: “Want in die dagen kwamen de engelen van de Heer, Elohim of Stralenden genoemd, omlaag naar de Aarde (letterlijk: ze kwamen van hun vesting op de berg). Zij die Wachters genoemd worden zijn hier om de kinderen der mensen onderricht te geven, en om recht te spreken op de Aarde.”

Die Wachters zijn, volgens dat Jubilee/Apocalyps Boek, de zonen van god die in Genesis wordt genoemd, die omlaag van hun hemelse verblijf werden gestuurd om de mensheid onderricht te geven. We hebben hierboven al gezien dat: “De zonen van god zagen hoe mooi de dochters der mensen waren”.

Ze vielen voor die vrouwen en hadden vleselijke geneugten met hen, waardoor ze uit de goddelijke genade werden gestoten en een lagere frequentie integreerden, dat zijn dus de ‘gevallen engelen’ waar men over leest. Die term is verwarrend omdat we ook lezen dat Engelen androgyn zijn, mannelijk noch vrouwelijk, en dus zonder polariteit/dualiteit existeerden.

Er staat geschreven dat niet alle Wachters uit hun hemelse verblijf naar de Aarde afdaalden, en deze (maagdelijke) achterblijvers worden heilige Wachters genoemd. De kinderen die uit de, vaak ongewenste, vereniging van de gevallen engelen en dochters der mensen voortkwamen waren letterlijk en figuurlijk gigantisch. Dit leidde niet zelden tot de dood van de moeder.

Die reusachtige nakomelingen worden Nephilim genoemd. In Gen 6:4 wordt het eerst over de Nephilim gesproken; zij waren bastaards die voortkwamen uit een verbintenis tussen engelen en mensen. De grondbetekenis van het woord Nephilim is 'gevallenen'.

Deze Nephilim maakten het blijkbaar te bont, want de Stralenden lieten een enorme vloed ontstaan waarin de meeste Nephilim omkwamen. Wij noemen dat de Zondvloed. En er zijn meerdere geschriften van diverse culturen die er melding van hebben gemaakt.

Het Gilgamesh epos maakt er melding van en in dat verhaal is het Oetanapisjtim die opdracht krijgt om een Ark te bouwen. In het Oude Testament is het Noach die met zijn gezin en een complete dierentuin aan boord aan het woedende water ontkwam.

Net zoals een willekeurig doopritueel kunnen we die zondvloed ook als een zuivering, een wegwassen van alle negativiteit beschouwen. Na die grote schoonmaak werd de mensheid door de heilige Wachters opgeleid in kennis van de tekens van de Aarde, kennis van het schrift, van meteorologie, geografie en landmeetkunde. Ze kregen onderricht in het elektromagnetisme van de Aarde en van de omlopen der planeten.

Het collectieve bewustzijn bereikte hogere frequenties, maar de mens is een kuddedier dat gemakkelijk, en uit gemakzucht, in oude gedachten - en gedragspatronen vervalt. De herinnering aan de verschrikkelijke oorlogen tussen gevallen wachters en de Stralenden, blijft boeien. We bestoken elkaar met steeds betere en vernuftiger massavernietigingswapens.

Er komt een tijd dat een vereist kwantum belichaamde zielen beseft dat we inderdaad menselijke engelen zijn, en dat we derhalve goddelijk denken, spreken en handelen in ons dagelijkse leven dienen te integreren. Voorlopig houdt de andere agenda het merendeel der mensheid in onwetendheid. Ze slagen daar vooralsnog zeer goed in omdat ze de media controleren.

De Wachters zijn onder ons, je herkent ze niet, want ze spelen met Ease & Grace menselijke individuen. Ju kunt, als je iets sensitiever bent dan de gemiddelde aan televisie en andere mind control apparatuur verslaafde mens, iets waarnemen van hun onzelfzuchtige liefde voor hun medemens.

Er zijn ook vele geïncarneerde aspecten van die oorspronkelijke Elohim, en ze worden Lichtwerkers genoemd. Floortje, hoe jong ze ook is, stelde een prachtige vraag, en ik heb er een zeer waarschijnlijk antwoord op gevonden. Omdat de mens de vrije keus heeft is het onbelangrijk of je bovenstaand artikel als waarheid of als nonsens beschouwt. De tijd zal het leren…

© ArjunA



Bron: Assayya

Voeg toe aan: