Zoeken
 


Gebouw uit tijd van Hizkia ontdekt

Laatste wijziging: vrijdag 27 februari 2009 om 19:01, 3843 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 27 februari 2009


Tholen - Archeologen in Israël hebben een groot gebouw uit de tijd van Hizkia, de vroegere koning van Juda, ontdekt. Een Israëlische instantie dat zich bezighoudt met opgravingen deed die ontdekking in het dorp Umm Tuba in Zuid-Jeruzalem. Het zou een gebouw met meerdere kamers zijn. De kamers bevatten objecten en aardewerk uit de periode ronde de Eerste en Tweede Tempel.



Ook zijn er zegels van officieren gevonden die een hoge functie hadden in de regering van koning Hizkia, die de 13e koning van Juda was. Hij wordt beschreven in de Bijbel-boeken Koningen, Kronieken en Jesaja. In Kronieken vertelt Hizkia hoe hij samen met de profeet Jesaja bad tot God om Gods koninkrijk te beschermen tegen een inval van de Assyriërs.

Joodse tempels
Men geloof dat het gebouw gedeeltelijk werd verwoest tijdens de verovering van Jeruzalem door de Babyloniërs. Nieuwe ontdekkingen kunnen helpen om een beeld te schetsen van de Joodse aanwezigheid in Jeruzalem. De Palestijnse autoriteiten concluderen dat Joodse tempels nooit hebben bestaan.

De Eerste Tempel, waarin de Ark van het Verbond heeft gestaan,  werd in de 10e eeuw voor Christus gebouwd door koning Salomo. De Babyloniërs verwoestten de tempel in 586 voor Christus. De Tweede Tempel werd gebouwd in 515 voor Christus en door de Romeinen verwoest in 70 na Christus.



Bron: cip

Voeg toe aan: