Zoeken
 


Eeuwenoude boot opgegraven nabij Olympisch Park Londen

Laatste wijziging: vrijdag 6 maart 2009 om 17:33, 3195 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 6 maart 2009

 

 
Het Olympisch Park voor de Spelen van 2012 in Londen. Op de site zijn heel wat eeuwenoude archeologische vondsten gedaan.

Bij werken aan het Olympisch Park voor de Spelen van 2012 in Londen zijn aardige vondsten vanonder de grond gehaald. Een 4.000 jaar oude maalsteen, vier prehistorische skeletten en zelfs een houten boot daterend uit de negentiende eeuw. De archeologen zijn in de ban van de onbedoelde opgravingen in Stratford, Oost-Londen. Volgens wetenschappers zijn de opgravingen de grootste in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk.

Naast de grote vangsten werden ook Romeinse munten en oorloghelmen uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Maar het is de in goede staat verkerende houten boot, gebruikt om te gaan jagen, die het meeste aandacht opslorpt. Het Nationaal Museum van Londen is in haar nopjes met de opgravingen. "De wereld van toen is zijn geheimen aan het prijsgeven", glundert archeoloog Kieron Tyler. Meer dan 1.000 kijklustigen zijn naar Stratford afgezakt om de vondsten te bekijken. (dea)



Bron: hln.be

Voeg toe aan: