Zoeken
 


De kredietcrisis - Het begin van alles (deel 1)

Laatste wijziging: woensdag 7 januari 2008 om 00:18, 4276 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 7 januari 2008

Heading for 2012

Heeft de mensheid haar eigen graf gegraven door haar hunker naar hebzucht, egoisme en materialisme? Met geld kom je niet in de "hemel". De gekozen weg door de mensheid is een verkeerde keuze geweest. De mensheid is hier niet op aarde om te streven naar geld of materialisme en laat staan dit uit egoisme of hebzucht. De sprong is gemaakt en over een parachute hebben ze niet nagedacht.

Economie

De huidige crisis is al jaren geleden voorspeld door menig mensen. Het was een kwestie van tijd dat het systeem zou omvallen. Is deze economische crisis een gezonde dipje of is dit een voorbode voor een grotere crisis van andere waarde? De economie zal er in ieder geval de komende tijd  niet beter op worden. Als men de economie blijft bestrijden zoals men nu doet ziet het er niet  zo heel fijn uit en zal dit juist tegen het systeem werken. Ondertussen houden ze de mensen een spiegel voor en blijft men in het nieuws zoveel mogelijk positief.  Als men negatief nieuws zou brengen zou er alleen maar grote paniek ontstaan.De Nederlandse economie eindigt dit jaar nog met een groei van 2,25%. Volgend jaar veranderd de groei in een krimp van 0,75%. Hiermee komt ook Nederland volgend jaar in een recessie terecht. Ondertussen blijft de lijst groeien met landen die in een recessie (zullen) raken. IMF verwacht recessie in ontwikkelde landen in 2009. Veel landen zullen ook door de economische crisis failliet raken. Dit brengt zeker bepaalde gevolgen met zich mee.

Werkloosheid

De komende tijd zullen er veel bedrijven moeten inkrimpen of zelf sluiten. Hierdoor zullen er veel ontslagen vallen. Waar de regering eerst zei dat men moest werken tot hun 70ste worden nu juist de ouderen met vervroegd pensioen gestuurd of vallen in de WW. Diezelfde functies/banen waar ze enige tijd geleden nog mensen voor zochten zijn nu in een staat dat deze functies/banen juist verdwijnen. De werkloosheid zal het komende jaar  wereldwijd alleen maar toenemen. Volgens de cijfers van het CPB zal de werkloosheid in Nederland stijgen naar 6,5% in 2010. Dat zouden 200 duizend meer werklozen zijn dan nu. Ik zou alleen niet teveel vertrouwen in de cijfers van het CPB.

Armoede

De armoede zal als gevolg van de stijgende werkloosheid en prijzen alleen maar toenemen. Momenteel leven  er zoon 660 duizend mensen in armoede. Voor een welvarend Nederland is dit al veels te veel natuurlijk. Tevens zien we dat de werkloosheid een daling heeft laten zien terwijl de armoede steeg. Ook mensen die dus werken kunnen leven in armoede. Tevens is de armoede onder kinderen ook toegenomen. De overheid kan het blijkbaar allemaal niet veel schelen en er zijn dan ook organisaties die de arme mensen in Nederland helpen. Zo hebben we niet alleen een toename van voedselbanken maar ook de kerk draagt nog zijn steentje bij. Terwijl dit de taak hoort te zijn van de overheid. Nu waren ze, zeggen ze, al druk bezig en hadden ze grote plannen maar door de krediet crisis zie ik daar weinig van komen. Nu is er natuurlijk ook een groep die door eigen schuld in een bepaalde situatie terecht is gekomen. Laten we deze mensen voor het gemak even buiten beschouwing laten. Hoe je het ook went of keert je wordt gemaakt door de maatschappij. En de 1 kan er wel tegen de ander niet. Het promoten van goedkope leningen is natuurlijk ook niet slim. Net als met belspelletjes, het is al erg genoeg dat ze het uitzenden maar ik vindt het nog erger van de mensen die er nog intrappen ook. Nou ja ze denken dan ook dat ze van de apen afstammen dus ze hebben wel een goede smoes.

Voedselcrisis

In April riep de VN al een taakgroep in het leven om de groeiende voedselcrisis aan te pakken. En wat willen ze nu doen om de voedselcrisis aan te pakken? Juist! geld erin pompen. We hebben nu ondertussen wel gezien dat geld pompen in iets niet de oplossing is. Al miljarden hebben ze in de economie gestopt en het verdwijnt net zo snel weer. Ook de voedselcrisis kun je niet oplossen met geld. Ze denken tegenwoordig dat je met geld alles kunt oplossen maar niks is minder waar. Geld is juist de veroorzaker van deze hele problematiek. En altijd maar weer oplossingen bedenken voor het gevolg. Laten ze eens een keer de oorzaken gaan onderzoeken. Geld en voedsel genoeg voor iedereen.

Het probleem

Deze 4 "problemen" die zich momenteel voor doen worden pas echt zeer problematisch als men het niet snel oplost. Als men er op tijd bij is en de krediet crisis is maar een tijdelijke dip dan gaan we straks weer vol vooruit maar als men er niet op tijd bij is dan wordt het van kwaad tot erger door de "oplossingen" die ze bedenken. Hoe hoger de ontevredenheid (armoede, werkloosheid etc) hoe meer kans op rellen of opstanden.

De economische crisis verergert de staat van werkloosheid, armoede en voedselschaarste. We hebben gezien dat de kredietcrisis rellen kunnen veroorzaken. Echter dit zien we ook terug bij werkloosheid, armoede en helemaal bij een voedselcrisis. Mensen geven trouwens altijd geld voor goede doelen maar hebben niet door dat ze juist daardoor de armoede in stand houden. Armoede levert namelijk meer op dan goud. Armoede is ook een economie op zichzelf maar dat even terzijde. Er kunnen grote rellen en zelfs opstanden ontstaan, zelfs in nederland. En dan failliete landen, wat gaan die doen? Oorlog voeren. Het jaar 2009 een leuk jaar? we zullen zien.

Volgende keer deel 2 met de gevolgen van de beurscrash. Dat de beurs gaat vallen staat voor mij persoonlijk wel vast. Wat als de banken zullen sluiten en de pinautomaten leeg zijn. Amerika is failliet en de voorbereidingen die zijn getroffen door overheden geven aan dat ze al chaos verwachten.  We spreken over een mogelijke martial law ofwel staat van beleg en daarmee zal de New World Order zijn intree doen. Plus de mogelijke oorlogen die zullen worden veroorzaakt door de spanningen tussen landen.

Kijk ondertussen eens naar:

Het Grote Complot - De Wereld Verklaard
De val van de dollar-het senario

auteur:

Sudden
starpeopleBron:

Voeg toe aan: