Zoeken
 


Omgaan Met Stress: In 7 Stappen Leren te Ontspannen

Laatste wijziging: donderdag 26 maart 2009 om 17:52, 2082 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 26 maart 2009

 

1.Leer te ontspannen door te ademen. Als je gestrest bent, zou je moeten ontspannen. Als je meer zelfvertrouwen krijgt kun je al beter ontspannen. Maar als je beter leert ontspannen, zal je zelfvertrouwen ook groeien. Het allerbelangrijkste is het om te leren hoe je het best kunt ademen. Ik raad iedereen aan om ademen op verschillende manieren te leren. Maar bewust ademen kan ook heel eenvoudig zijn. Iedereen ademt al de hele dag door. Je hoeft je alleen maar meer bewust te zijn van je adem.

Toen ik nog les gaf aan jonge dames die veel meer interesse hadden in jongens dan in mijn lessen,  kreeg ik soms hoofdpijn van de stress. Ik kon die hoofdpijn eenvoudig oplossen door diep in en uit te ademen en tegen me zelf te zeggen: ontspan. Na 5 minuten was mijn hoofdpijn dan al weg. Ik denk dat iedereen deze oefening iedere dag een paar minuten zou moeten doen. Het is niet moeilijk;  je zult de voordelen meteen voelen en binnen twee weken zul je in het geheel meer ontspannen voelen.
 
2. Leer om niets te doen
Als je de ontspannende ademhaling een tijdje gedaan hebt kun je het uitbreiden. Ga op een mooie plek zitten. Als het lekker weer is, buiten in de tuin of op het balkon. Of gewoon in je huiskamer, televisie uit.
Je begint met ontspannen ademhalen en na een paar minuten blijf je gewoon zitten en doe niets. In het begin komen er allemaal gedachten in je hoofd op, maar dat is normaal. Zeg dan weer het woord: ontspan tegen jezelf. Na een tijdje worden je gedachten wat minder gestrest. En het is oké om een beetje te denken en te dromen. Maar blijf zitten!
 
3. Leer om tijd voor jezelf te nemen
Als je als een tijdje bezig geweest bent met soms eens niets te doen, ga er maar gewoon mee door. Het is heel fijn om te zitten dromen. Iedereen kent dit gevoel van de vakanties, maar waarom zou je het niet een onderdeel van je dagelijkse leven maken? Aan de ander kant is de tijd nu rijp om echt wat tijd voor jezelf te nemen om iets te doen dat je leuk vindt. Als je niet weet wat je zou willen doen: waar hield je van toen je een kind was? Misschien hield je ervan om boeken te lezen, misschien hield je van schilderen of speelde je een muziekinstrument. Neem nu de tijd om te doen waar je zin in hebt. Maar als je juist niets wilt doen: zitten en dromen is helemaal goed.
 
4.Leer te begrijpen dat wanneer je vaker ontspant je in werkelijkheid meer tijd zult hebben. Nu is het belangrijk dat je beseft dat je genoeg tijd hebt voor alles. Tijd is een vreemd ding. Het zit vooral in je hoofd. Als je denkt dat je niet genoeg tijd hebt, dan zul je ervaren dat je telkens weer te weinig tijd hebt. Maar als je denkt dat je overal tijd voor hebt, dan zul je ervaren dat je zelfs tijd over hebt als alles gedaan is. Op dit moment zul je ontdekt hebben dat door je te ontspannen er meer uren op een dag zijn. Ben je hiervan bewust!
 
5. Leer te vertrouwen
Nu je ontdekt hebt dat je meer tijd hebt, zou je erop moeten leren te vertrouwen dat er altijd tijd genoeg zal zijn.
 
6. Leer te genieten als je je ontspant.
Ontspannen is één. Je ontspant je pas werkelijk als je ook echt geniet van de tijd die je is gegeven. Je kunt niet tegelijkertijd gelukkig en gestrest zijn! Dus zorg ervoor dat je gelukkig bent en geniet!
 
7. Leer te zien dat alles oké is
De laatste stap is om echt te begrijpen dat alles oké is. Je bent in dit universum geboren en je bent zonder twijfel verbonden met je omgeving. Waar je ook bent, wie je ook bent en wat je ook voelt: het is oké.

Over de Auteur

 

Liefya of Annelies Hilgers heeft in combinatie met het moederschap jarenlang les gegevan als docente op de middelbare school. Ergens onderweg merkte ze dat het niet de juiste richting was. Ze heeft toen opleidingen gevolgd in onder andere Emotionele Gezondheid en Chakra Healing. Als online coach heeft ze veel ervaring opgedaan met de invloed van stress op de gezondheid. Bovenstaand artikel komt uit  haar nieuwe ebook: 6 Soorten Stress (en hoe je er weer van af komt) Klik voor Meer Informatie



Bron: websiteartikelen.nl

Voeg toe aan: