Zoeken
 


Trillings Helingen

Laatste wijziging: donderdag 2 april 2009 om 22:46, 2005 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 2 april 2009

 

Bloemenessences voor evolutionaire genezing
Door Elizabeth Chandler

Bloemen zijn reeds duizenden jaren gebruikt voor genezingsdoeleinden. De meesten van ons weten dat thee van gedroogde kamillebloemen, kalmeert, verzacht en je helpt met slapen. De olie van rozenblaadjes wordt gebruikt om een extract te maken dat hitteproblemen oplost, het hart stabiliseert en irritatie vermindert. Als we bloemen gaan gebruiken op het essenceniveau krikken we de energie op, verhogen we de frequentie, of vinden het een behandeling voor alle lagen van ons energetisch systeem, niet alleen het fysieke lichaam. Het is goed om er aan te denken dat we slechts voor vijf procent fysiek lichaam zijn en voor vijfennegentig procent energetisch lichaam. Het is dus niet zo gek om meer te behandelen dan alleen het fysieke lichaam. Daartoe behoort ook het chakrasysteem buiten het lichaam dat een soort antenne is die naar de kosmos reikt en afstemt op verschillende frequenties.

Bij het maken van bloemenessences voor helende doeleinden, wordt niets fysieks in de oplossing gebracht. De essence is in feite het elektromagnetisch patroon van de bloem. Net zoals er voedende elementen in de planten worden gevonden die bruikbaar zijn voor de gezondheid van het fysieke lichaam, zo worden er op andere frequentieniveaus door de bloemen patronen van biomagnetische energieën afgegeven voor de gezondheid van verschillende lagen van het energiestelsel van ons lichaam. Als je een Kirlian foto zou maken tijdens het proces van het extraheren van een bloemenessence in een kom gezuiverd water, zou je een nevelig beeld zien van de bloem met kleine lichtsporen die het water in gaan. In dit proces werk je met de etherische vibratie van de plant, zijn levenskracht, zijn etherische stempel.

Gurudas, de verlichte schrijver van Flower Essences and Vibrationele Heling, stelt dat het fascinerend is om te leren dat deze essences “…iets sneller reizen dan de snelheid van het licht…” als ze van het fysieke lichaam naar andere niveaus van het energieveld gaan. Dit proces wordt enorm versterkt als de bloemenessence in iets anders dan alcohol wordt gestabiliseerd. Rode Shiso is een uitstekend “voertuig” voor de essences omdat “…als ze in welke vorm dan ook in ons lichaam komen, het ons helpt om een ‘supergeleider’ te worden die gemakkelijker en comfortabeler meer lichtenergie kan vasthouden… en het versterkt de helende energieën van de essences…” zoals we zo welsprekend kunnen leren uit de Guide to Green Hope Farm Flower Essences van Molly Sheehan. De eigenlijk weg die de bloemenessences nemen om via het fysieke lichaam naar de energetische lichamen te gaan, is complex. Voor dit artikel moet het voldoende zijn om op te merken dat de remedie zich bijna onmiddellijk halverwege tussen het bloedsomloopstelsel en het zenuwstelsel vestigt. De twee stelsels bevatten kwartsachtige eigenschappen en een elektromagnetische stroom. De essence gaat in de stroom naar de energiemeridianen en van daaruit naar de subtiele lichamen, de chakras, of keren terug naar het fysieke lichaam, naar het cellulaire niveau, zoals wordt uitgelegd door Gurudas, wiens veelomvattende werk gedurende verschillende decennia werd verzameld.

Het gebied van healing dat voor bloemenessences bruikbaar is, is echt wonderbaarlijk en breidt zich nog altijd uit. Veel essences werken op emotioneel niveau. Pijlkruid bevordert de zuiverheid van Godsemotie, in plaats van de roetsjbaan emoties die we vaak ervaren. De rode pronkboon helpt ons om onze angsten moedig onder ogen te zien, in plaats van ervoor weg te lopen. Er zijn bloemen om oude gewoonten losser te maken, depressies te verlichten en ons op het goddelijke pad te houden ongeacht de obstakels. Er is een bloem die een van oudste is op aarde en die de blauwprint bevat voor het energieveld van een verlicht mens!

Bedrijven die essences maken, gebruiken rode shiso als oplossingsbasis en vinden dat vele essences tegelijk gebruikt kunnen worden voor specifieke problemen of doeleinden. Combinatieformules waarin tot 15 (of meer) verschillende bloemenessences zijn verwerkt, bevatten de energetische veranderingen voor verbeterde communicatie met goddelijke leiding, grotere overvloed en de mogelijkheid tot manifestatie, versterkte spirituele partnerschappen, betere energetische bescherming voor healers, verhoogde gevoeligheid voor het feeënrijk, en oplossingen voor probleemdieren. Door mensen die bloemenessences maken, kunnen persoonlijke formules worden gemaakt die specifiek de verandering aanpakken om personen te helpen hun volgende stap in evolutionaire healing en spirituele groei te zetten.

Bloemenessences vertegenwoordigen een radicale stap naar nieuwe manieren om ons energieveld te zuiveren en te veranderen naar een hogere staat van vibrationele zuiverheid. Volgens Gurudas, “…Het loslaten van spirituele en medicinale eigenschappen die zijn opgeslagen in de bloemen is een van de grote sleutels tot het ontvouwen van God’s plan op het aardse vlak...” Onze ervaring van de Hemel op Aarde begint zich op een sneller niveau te ontwikkelen als meer mensen hogere bewustzijnsstadia bereiken. Bloemenessences zijn op dit niveau van onschatbare waarde om ons in de verandering te houden waarop anderen dan kunnen afstemmen. Geniet van het wonder van ons leven hier op aarde, laat de niveaus van je wezen de essence van de bloemen diep absorberen. Kan er nog iets mooiers zijn?

Elizabeth Chandler



Bron: lichtwerker

Voeg toe aan: