Zoeken
 


Dekmantel van de economische crisis “De hele strategie is om mensen de feiten te onthouden”

Laatste wijziging: maandag 6 april 2009 om 20:07, 2370 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 6 april 2009


William K. Zwart was de hoofd regulator tijdens de Savings and Loans (S & L) crisis en een universitair Professor economie en recht aan de Universiteit van Missouri (biografie).

Zwart zegt dat het massale fraude is dat de economische crisis veroorzaakte. Als een voorbeeld legt hij uit dat alle betrokkenen wisten dat de CDOs die subprime-leningen bevatte niet AAA kredietwaardig waren (wat betekent dat ze volledig risicovrij waren).

Hij zei ook dat de exotische stukken (CDOs, CDS, enz.) die de hypotheken in meer en meer abstracte investeringen sponnen opzettelijk gecreëerd waren om beleggers te bezwendelen.

Bovendien, zegt Zwart dat de hele strategie van de regering in de omgang met de economische crisis een gigantische doofpotaffaire is:

(Zij) willen de bankiers niet vervangen want als we dat doen, als we eerlijke mensen aanstellen die niet de oorzaak zijn van het probleem, zou hun eerste werk het vinden van de omvang van het probleem zijn. En dat zou de dekmantel vernietigen ….

Geithner is … aan het verheimelijken. Net zoals Paulson voor hem heeft gedaan ….

Dit zijn allemaal mensen die hebben gefaald. Paulson faalde, Geithner faalde. Ze werden allemaal gepromoveerd omdat ze faalde ….

Totdat je de feiten weet, is het moeilijker dit alles op te blazen. En, uiteraard, de hele strategie is om mensen de feiten te onthouden ….

(Vraag) Zegt u dat Timothy Geithner, de secretaris van de Schatkist, en anderen in de regering, met de banken, zijn verwikkeld in een doofpotaffaire om ons niet te laten weten wat er mis ging?

(Black) Absoluut ….

Ze laten doelbewust de mensen in functie die het probleem veroorzaakte, omdat ze de feiten niet willen. En dit is niet nieuw. De kernprioriteit van de Reagan regering, te allen tijde, tijdens de besparingen en leningen crisis, was de verliezen te verhullen.

(Vraag) Dus u zegt dat mensen met macht, politieke macht en financiële macht, samenspannen terwijl hun eigen verborgen drijfveren fraudeleus zijn, toch?

Dat klopt. En het is vooral een crisis dat dit naar buiten brengt, want dan zegt de klasse van de bankier, “Je moet de informatie voor het publiek verborgen houden of alles zal instorten.”

Originele Bron, Global Research.Bron: ditkannietwaarzijn

Voeg toe aan: