Zoeken
 


Suiker in ruimte wijst op aanwezigheid aliens

Laatste wijziging: zondag 30 november 2008 om 23:13, 2977 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 30 november 2008
universum

Wetenschappers hebben diep in het heelal suiker ontdekt. Dat kan wijzen op het bestaan van buitenaardse wezens in dat gebied. De organische molecule van suiker werd op liefst 26.000 lichtjaren van de aarde - waar sterren gevormd worden - aangetroffen dankzij een radiotelescoop in de Franse Alpen.

Baanbrekend
In het team van wetenschappers dat de ontdekking deed, zat ook de Britse astronole Serena Viti van de universiteit van Londen. Zij noemt dit een heel belangrijke en baanbrekende ontdekking. "De molecule glycolaldehyde werd eerder enkel gevonden in het midden van het heelal, waar de omstandigheden te extreem zijn om te overleven. Het is de eerste keer dat er suiker gevonden werd dichtbij een gebied waar sterren gevormd worden. In die regio is leven mogelijk."

Verspreid
Deze ontdekking kan erop wijzen dat de productie van suiker - een elementair element om te overleven - meer verspreid is in het heelal dan eerder gedacht. Dat is goed nieuws voor het zoeken naar buitenaards leven, want de ontdekking van suiker vergroot de kans dat er ook andere vitale moleculen voor leven aanwezig zijn. Daardoor is het mogelijk dat er in dat gebied planeten zijn die op de aarde gelijken. (hlnsydney/kh)



Bron: Hln.be

Voeg toe aan: