Zoeken
 


tweede chakra

Laatste wijziging: donderdag 7 mei 2009 om 10:28, 2065 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 7 mei 2009

Het tweede chakra, het sacraal chakra of heiligbeen chakra, bevindt zich in het bekken, vlakbij het heiligbeen, onder je navel. De kleur van dit chakra is oranje en het staat voor zuivere levenskracht, sexuele energie en ons vitale welzijn. 

Het tweede chakra fungeert als mal voor onze gevoelens. Onze gevoelslichamen zullen heel en compleet zijn als we alle gevoelens zien als gelijkwaardig en goed. Dan kunnen deze gevoelens ons bemoedigen of ontmoedigen, opbouwen of afbreken, ons gedrag consolideren of veranderen. Zodoende zijn wij in staat ons aan te passen aan de natuurlijke ritmes en crises in ons leven. Negatieve houdingen hebben te maken met het gevoel recht te hebben op een goed leven. Als we denken dat we geen recht hebben op een goed en welvarend leven voelen we ons diep ongelukkig / ellendig. Ongezonde houdingen ten opzichte van de sexualiteit, of een goede gezondheid en overvloed zullen de leegte benadrukken. Positieve houdingen luisteren naar de behoefte van het lichaam, rust, ontspanning, aanrakingen en expressie respecteren. Respect voor onze gezondheid en welzijn komt dit chakra ten goede. Voeding van het lichaam helpt ons positieve houdingen te ontwikkelen over ons gevoel ergens recht op te hebben.

Je tweede chakra staat voor je emotionele identiteit.

Heiligbeen chakra edelsteen: carneool, oranje agaath en rode aventurijn

Kleur: oranje

Mantra: VAM

Bloemblaadjes: 6

Element: water

Plaats: heiligbeen

Functie: seksualiteit, genot

Het heiligbeen-chakra het centrum van balans en beweging. Kracht, vitaliteit en fysieke gratie stromen door dit chakra. Als de energie niet stroomt, kan je je overkritisch, stijf, gespannen en agressief voelen.

Belangrijkste levensgebieden:
Gewaarwording, verandering, emoties, seksualiteit, verlangen, behoeften, lust.

Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van:
Onstabiele situaties, emotioneel geweld/manipulatie, seksueel misbruik, afwijzing, ontkenning van het gevoel van het kind, religieuze of morele strengheid.

Lichamelijke aandoeningen:
Aandoeningen van de voortplantingsorganen/milt/urinewegen, menstruatieproblemen, seksuele disfuncties, pijn in de onderrug, geen zin in eten, seks, leven.

Kenmerken van een onderontwikkeld tweede chakra:
Rigiditeit van lichaam en gedrag, angst voor seks, weinig sociale vaardigheden, ontzegging van plezier, angst om te veranderen, gebrek aan verlangen/hartstocht/opwinding.

Kenmerken van een overontwikkeld tweede chakra:
Seksuele verslaving, buitensporig sterke emoties, emotionele afhankelijkheid, obsessionele gehechtheid, zwakke grenzen.



Bron: vijfdedimensie

Voeg toe aan: