Zoeken
 


vierde chakra

Laatste wijziging: zaterdag 9 mei 2009 om 23:32, 2470 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 9 mei 2009


Vierde chakra: Het vierde chakra, het hartchakra, bevindt zich in het midden van je borstkas. De kleur van dit chakra is groen en het staat voor liefdevolle gevoelens, onbaatzuchtigheid, open staan in begrip en medeleven.


Het vierde chakra is de zetel van onze hartsverlangens en de speelplaats van de ziel. Hoe oud wij ook zijn, onze ziel is jeugdig, omdat we allemaal kinderen van de goddelijke bron zijn. De taak van onze ziel is, net als bij kinderen, te onderzoeken, te leren, te ontwikkelen, te testen te proberen en plezier te hebben. Bij een verstoord evenwicht kunnen hartproblemen ontstaan, door bijvoorbeeld niet je roeping of verlangens te volgen. Alle problemen van het hart, de bloedsomloop en het bloed zijn gerelateerd aan dit centrum. Beperkingen van welke aard dan ook ervaren, problemen met geweld uit onze jeugd moeten verwerken of als we niet geloven in onschuld en zuiverheid. Dit centrum zal vaak tot ons spreken via dromen, buiten het lichaam gevoelde ervaringen of gidsen. Hier vindt de ontmoeting plaats tussen het voorwaardelijke systeem van ideeën dat bij de lagere chakra's hoort en het onvoorwaardelijke systeem dat bij de hogere chakra's hoort. 

Je vierde chakra staat voor je sociale identiteit.

Hart-Chakra edelsteen: jade, amazoniet, aventurijn

Kleur: groen

Mantra: YAM

Bloemblaadjes: 12

Element: lucht

Plaats: hart

Functie: liefde

Het groene chakra is het hart-chakra, midden in je borststreek. Als de energie hier stroomt, voelen we liefde, vreugde, speelsheid en blijdschap, samen met vertrouwen, compassie en empathie. Sluit dit centrum en we blijven achter met grote negativiteit, twijfel, cynisme en bitterheid.

Belangrijkste levensgebieden:
Liefde, evenwicht, relaties, intimiteit, toewijding, naar buiten treden.

Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van:
Afwijzing, verlies, voortdurende kritiek, niet erkend verdriet, voorwaardelijke liefde, seksueel of lichamelijk geweld, verraad.

Lichamelijke aandoeningen:
Stoornissen aan hart, bloedcirculatie, longen, thymus, borsten, armen. Kortademigheid, astma, slecht afweerstelsel, spanning tussen schouderbladen, pijn in de borst.

Kenmerken van een onderontwikkeld vierde chakra:
Asociaal, teruggetrokken, kritisch, veroordelend, onverdraagzaam jegens zichzelf en anderen, eenzaamheid, depressief, angst voor relaties/intimiteit, gebrek aan invoelingsvermogen.

Kenmerken van een overontwikkeld vierde chakra:
Op anderen gericht ten koste van zichzelf, veeleisend, op kleverige manier aanhankelijk, jaloers, overdreven opofferend.



Bron: vijfdedimensie

Voeg toe aan: