Zoeken
 


Zesde chakra

Laatste wijziging: maandag 11 mei 2009 om 16:20, 2476 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 11 mei 2009

Zesde chakra: Het zesde chakra, het voorhoofdchakra of derde oog, bevindt zich tussen en net boven je werkbrauwen. De kleur van dit chakra is violet of indigoblauw en het staat voor geestelijke inzichten, intuïtie en concentratie.

Het zesde chakra is de zetel van zelfcreatie. Negatieve houdingen komen voort uit de overtuiging dat we niet voldoen. Als we ons indentificeren met een gebrek aan waarde, houden we ons ware licht niet in ere. Altijd cynisch, bezorgd en negatief zijn, maakt ons lelijk en oud. Hoogmoed, afgescheiden zijn van onze ware Ik, leidt tot egoïsme en narcisme. Positieve houdingen en het wezenlijke geloof dat we onze goedheid waardig zijn, maakt de geest gezond en compleet. Als we het beste van onszelf accepteren en daarbij onze grenzen stellen, zal een aanval ons niet klein krijgen. Door van onszelf te houden kunnen we de humor verfijnen en ons levenspad vreugdevol laten verlopen. Het opent ons energieveld.
 
Je zesde chakra staat voor je archetype identiteit.

Voorhoofd-Chakra edelsteen: lapis lazuli, sodaliet

Kleur: indigo

Mantra: OM

Bloemblaadjes: 2

Element: geen

Plaats: voorhoofd (tussen de wenkbrauwen)

Functie: perceptie, inzicht

Het voorhoofd-chakra ligt tussen de wenkbrauwen en is ons derde oog; dat deel van ons dat ons vrij maakt, creatief, geeft ons verbeeldingskracht en intuïtief. Het maakt dat we dingen weten zonder logica of verstand te hoeven gebruiken. Blokkeer deze stroom en het leven wordt saai en lusteloos, zonder betekenis of persoonlijke doelen.

Belangrijkste levensgebieden:
Beeldvorming, intuïtie, verbeelding, visualisatie, inzicht, dromen, visioenen.

Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van:
Angstaanjagende omgeving, invalidatie van intuïtie en paranormale ervaringen.

Lichamelijke aandoeningen:
Hoofdpijn, visuele problemen.

Kenmerken van een onderontwikkeld zesde chakra:
Ongevoeligheid, slecht gezichtsvermogen, slecht geheugen, moeite met zien van alternatieven, gebrek aan fantasie, geen dromen kunnen herinneren.

Kenmerken van een overontwikkeld zesde chakra:
Hallucinaties, obsessies, waanideeën, concentratieproblemen, nachtmerries.



Bron: vijfdedimensie

Voeg toe aan: