Zoeken
 


Op weg naar de Nieuwe Tijd

Laatste wijziging: maandag 11 mei 2009 om 16:32, 2938 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 11 mei 2009

We leven in een bijzondere tijd. Velen zijn op weg naar het nieuwe bewustzijn waar reeds lange tijd over wordt gesproken. Tijd is in deze context eigenlijk het verkeerde woord omdat we net op weg zijn naar het doorzien van deze illusie. Het is opmerkelijk dat vele mensen net nu verklaren dat er ‘iets meer moet zijn’. Dit is uiteraard geen toeval. Overal om je heen merk je de invloed van het globale ontwaken. Dit kan zich momenteel nog uiten in de ervaring dat het leven dat je nu ervaart geen vervulling meer heeft en dat er iets meer moet zijn, of reeds openbaringen en diepe inzichten in de vervulling van een vreugdevol bestaan. Het is het menselijke bewustzijn dat overgaat van het louter ego - gebaseerd bewustzijn naar het hart gedragen bewustzijn, ofwel hoe ik dat dan vaak noem: het bewust worden van je ware Zelf.

Bewust worden van je eenheid met God

Ontwaken kan zich in het begin anders profileren dan dat je zou verwachten. Zo kan het zijn dat je net erg depressief wordt en uitgeput, of erg verward in het denken. Dit is slechts de herkenning dat de energie van het ego uitgeput raakt. Omdat de mens zich op dat moment nog niet bewust is van het ware Leven (en dus geen uitweg ziet) komt het bewustzijn in een geestestoestand die je als depressiviteit kan omschrijven. Dan ligt de keuze zoals altijd weer bij de mens. Hij kan wijsheid zoeken om zich zo innerlijk over te geven aan iets dat groter is dan het beperkte denken, of opnieuw de wereld induiken om te zoeken naar wereldse dingen en ervaringen om deze leegte binnenin zichzelf te bevredigen en zo deze depressie toch het hoofd te bieden. Dit laatste is een eindeloze strijd die enkel bestaat in het individuele menselijke bewustzijn. Het leidt nergens naar, behalve dan naar een totale uitputting van de vitale energie (Chi) in het bewustzijn.

 Eenmaal de mens - vaak na vele teleurstellingen - toch tot inzicht komt dat wereldse dingen geen diepe vervulling brengen zal hij (misschien wel onbewust) zoeken naar de wijsheid van het Leven, ofwel het begrijpen van God. Dit is iets waar hij zich op dat moment nog geen beeld van kan vormen, want vanuit de duisternis kan je het Licht onmogelijk kennen. Op dit moment aangekomen is het dus belangrijk vertrouwen te hebben en te weten dat het Licht bestaat.

hortensia_blue

Als er eenmaal iets ‘breekt’ (overgave) in je, kan de verkregen wijsheid zijn vruchten dragen in je bewustzijn. De mens die zich nu niet meer laat leiden door het ego, is dan in staat de spirituele lessen in praktijk te brengen en zo de wijsheid van het Zelf leren kennen. Dit zijn helemaal geen moeilijke lessen zoals vaak wordt gedacht, maar net lessen die je in staat stellen om door de sluier der afgescheidenheid heen te kijken en zo de eenheid met God te ervaren. Zo creëer je in je eigen bewustzijn het juiste kader om oude pijnlijke emoties, die uit de identificatie met het ego zijn voortgekomen, te genezen. Deze emoties konden enkel blijven bestaan doordat het bewustzijn zich nog vereenzelvigde met het verstand en dus beperktheid. Op deze manier zal er een genezing plaatsvinden in het bewustzijn. Alle beperkingen die het menselijke verstand met zich mee brengt, samen met de bijhorende spanningen en zelfs ziekte, worden verheven tot volmaaktheid, ofwel een rustige, voedende geestestoestand die Santi wordt genoemd.

 Zo begin je de wijsheid van de eenheid van alle leven te begrijpen, en je Zelf te herkennen in al Gods Scheppingen. Geloof me vrij dat in de bewuste eenheid met God een grootse vreugde verborgen ligt. Ik verheug me er dan ook op dat vele mensen deze eenheid beginnen te begrijpen en zo het oude geloof - de gedachte der afgescheidenheid - laten vallen dat enkel het bewustzijn in pijn en angst gevangen hield.

Bewustwording

Bewustwording is het bewust worden van wie jij in werkelijkheid reeds bent, het Zelf, de grote Stilte, de Bron, Ik Ben. Als je je hier eenmaal bewust van begint te worden, merk je dat het Zelf (anderen noemen het Christus) helemaal geen beperkingen kent, dus ook niet tot het fysieke lichaam. Het Zelf doordringt de gehele natuur en zelfs het hele universum. Het bewust worden van het Zelf is dan ook een openbaring in je eigen bewustzijn. Ik vergelijk het een beetje alsof je wakker wordt uit een nare droom. Je begint de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn, in plaats van het verstand dat alles in hokjes stopt. Je begint de schoonheid te herkennen van een vogeltje dat in de morgen zingt. De openbaring van Gods puurste essentie, alomtegenwoordige liefde.



Bron: innerteaching

Voeg toe aan: