Zoeken
 


Hirsch Ballin naar Bilderbergconferentie

Laatste wijziging: donderdag 14 mei 2009 om 16:48, 2539 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 14 mei 2009

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie woont de komende dagen namens het kabinet de Bilderbergconferentie in de Griekse hoofdstad Athene bij. Dat hebben kringen rond het kabinet donderdag gemeld. De Bilderbergconferentie is een besloten bijeenkomst voor een exclusief gezelschap invloedrijke mensen uit de politiek, het bedrijfsleven en de wetenschap.

Ze komen achter gesloten deuren bijeen om, niet gehinderd door de aanwezigheid van de media, vrijuit van gedachten te kunnen wisselen over tal van onderwerpen. Na afloop wordt traditiegetrouw niet verteld wat er is besproken. Koningin Beatrix is meestal en ook nu weer van de partij.

De Bilderbergconferentie werd voor het eerst gehouden in 1954 in Nederland, mede op initiatief van prins Bernhard. Aanleiding was de verslechterende relatie tussen de Verenigde Staten en Europa. De conferentie is vernoemd naar het hotel in Oosterbeek waar de eerste bijeenkomst werd gehouden.



Bron: depers

Voeg toe aan: