Zoeken
 


Red Bull testen boven niveaus voor cocaïne

Laatste wijziging: woensdag 27 mei 2009 om 18:51, 1726 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 27 mei 2009

Zes Duitse deelstaten hebben Red Bull Cola energiedranken uit de schappen genomen nadat zij positief getest waren op sporen van cocaïne.

Het verbod begon nadat routine voedselveiligheid tests, uitgevoerd door de autoriteiten in de staat Noord-Rijn Westfalen 0,5 microgram cocablad extract per liter in de drank had gevonden.

Volgens de analyse kan elk blik van de drank 0,13 microgram aan cocaïne bevatten dat geen ernstige bedreiging vormt voor de gezondheid. Men moet 12.000 liter Red Bull Cola drinken om de negatieve effecten te voelen. Echter, de variatie van de analysen was genoeg om te zorgen baren.

Ambtenaren zeiden dat het cocaïneniveau te laag was om een risico voor de gezondheid te vormen.

Red Bull Cola heeft tegen de actie geprotesteerd en hield vol dat het extract van cocabladeren wereldwijd in levensmiddelen wordt gebruikt als natuurlijke smaakstoffen. Red Bull zei dat hun cola “onschadelijk is en verhandelbaar in zowel de VS en Europa”.

Het Duitse Federale Instituut voor Risicoanalyse heeft plannen om op woensdag een meer gedetailleerd verslag uit te brengen.

Originele Bron, Press TV.Bron: ditkannietwaarzijn

Voeg toe aan: