Zoeken
 


Kinderen moeten identiteitskaart kopen

Laatste wijziging: zaterdag 30 mei 2009 om 22:59, 2588 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 30 mei 2009

Vanaf volgend jaar is het niet meer toegestaan om kinderen in het eigen paspoort bij te schrijven en moet iedereen tot 14 jaar een eigen identiteitskaart kopen. Bijschrijvingen van kinderen in het paspoort blijven geldig tot halverwege juni 2012, daarna moeten ze over een eigen reisdocument beschikken. Dit is het gevolg van een wijziging van de Europese verordening die voorschrijft waaraan reisdocumenten moeten voldoen. De Europese Raad stemde op 27 april jongstleden met deze wijziging in.

Om gezinnen financieel tegemoet te komen wil staatssecretaris Bijleveld vanaf 1 januari volgend jaar de prijs van een Nederlandse identiteitskaart voor kinderen tot 14 jaar verlagen, tot een prijs die vergelijkbaar is met de huidige bijschrijving. Om dit te financieren wordt het budget gebruikt dat vrijkomt door het afschaffen van de gratis verstrekking van de identiteitskaart aan 14-jarigen.



Bron: security

Voeg toe aan: