Zoeken
 


ADHD medicijnen veroorzaken agressief en crimineel gedrag

Laatste wijziging: dinsdag 16 juni 2009 om 09:34, 4381 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 16 juni 2009

 

Medicijnen tegen ADHD zoals Ritalin helpen op korte termijn wellicht, maar de kinderen die het langdurig slikken experimenteren vaker met drugs, raken sneller verslaafd en vertonen sneller crimineel en agressief gedrag dan leeftijdsgenoten. Toch blijft Ritalin ook in Nederland populair zoals te zien is aan de explosieve groei in verkoop van ADHD medicijnen in de volgende grafiek.

ADHD, ritalin, crimineel

Allereerst is hun nut van de medicijnen beperkt, zo blijkt. Medicijnen helpen op de korte termijn om kinderen rustig te maken en te laten kunnen concentreren op (school)taken, maar na drie jaar is gedragstherapie vaak effectiever en gaat het hard achteruit met de kinderen. Kinderen die Ritalin slikken, gaan gemakkelijker experimenteren met alcohol en drugs dan hun leeftijdsgenoten. Ook het risico dat ze met de politie in aanraking komen door agressie, diefstal of ander crimineel gedrag is groter. Een andere recente studie toonde aan dat Ritalin gelijke effecten heeft op de hersenen als regelmatig cocaïne gebruik, en net zo verslavend is.



Bron: selwyndonia.nl

Voeg toe aan: