Zoeken
 


YIN & YANG

Laatste wijziging: maandag 13 juli 2009 om 14:01, 3217 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 13 juli 2009

Yin energie: daar wordt mee bedoeld een vrouwelijke energie en bevindt zich in de linkerhersenhelft. Deze vrouwelijke energie heeft mystiek, intuïties, instinct en een creativiteit en is gebaseerd op innerlijke kracht en lief hebben.

Deze energie is de voedende energie van de Nieuwe Tijd die wortelt in ieder van ons. Deze YIN kracht noemen we de vrouwelijke energie en het heeft niets met vrouwen te maken, alleen vrouwen nemen gemakkelijker deze innerlijke kracht aan als mannen. Mannen DENKEN nog steeds te veel en zij denken dat gevoelens alleen voor vrouwen zijn en niet voor hen. Niets is minder waar. Spiritualiteit is geestelijke wijsheid en opent al onze vrouwelijke energieën die wij in ons hebben en deze gevoelens sluimert in man en vrouw. Wat wel waar is, vrouwen zijn de pioniers geweest en zij hebben de basis gelegd voor spirituele inspiratie. Door de afgelopen jaren zijn de YIN- vrouwelijke energieën sterker geworden. Mannen zijn nog steeds bang deze vrouwelijke YIN energieën eigen te maken. Wij praten alleen over eigen maken van bepaalde energieën. Liefde is ook een YIN energie.

Yang energie: bevindt zich aan de rechterkant van onze hersenen en beheerst de assertiviteit dus beter opkomen voor onszelf, ook logische beredenerende krachten zit in de Yang energie. We hebben beide YIN -YANG energieën nodig om in balans te komen.

In het verleden behoorde de dood tot het gebied van het onkenbare buiten ons. De kloof tussen hemel ( Kosmos) en Aarde wordt tot niemand zijn verbazing kleiner en er zijn nu heel veel spirituele mensen op Aarde. Het licht was er altijd al, maar wij beginnen steeds duidelijker in te zien dat wij in feit, Zelf het licht zijn. Het licht bevindt zich niet buiten ons, maar wij ZIJN het Licht. Meer dan ooit realiseren wij ons dat wij allemaal onze eigen werkelijkheid kunnen creëren: ieder van ons heeft het in zich om van ons leven te maken wat wij er van willen maken. Willen wij gelukkig zijn dan ZIJN wij toch gelukkig. Gedachten kunnen we sturen, door over onze eigen gedachten MEESTER te zijn.



Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: