Zoeken
 


Wereldelite bijeen op de Bohemian Grove

Laatste wijziging: woensdag 15 juli 2009 om 10:03, 4070 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 15 juli 2009

 

Sinds maandag is het tweeweekse zomerkamp de Bohemian Grove van start gegaan in Monte Rio in de Amerikaanse staat Californië. Hier komen medio juli elk jaar de machtigste mannen ter wereld bijeen om belangrijke dingen te bespreken en zaken te doen.

Wereldelite bijeen
De leden van de club, ongeveer 3.000 man, bestaan uit alle Amerikaanse Republikeinse presidenten vanaf 1923, een aantal Democratische presidenten, veel andere prominente leden van regeringen en veel CEO's uit het bedrijfsleven.

Grote bedrijven uit de olie- en defensie-industrie, de financiële wereld (inclusief de Amerikaanse centrale bank de Fed) en de media zijn lid of te gast van de Bohemian Grove.

Ondanks dat een groot deel van de wereldelite zich op dit moment verzameld heeft op de Bohemian Grove rept de reguliere media hier geen enkel woord over.

Enkele protesten
Voorafgaand aan de opening van de Bohemian Grove waren enkele protestanten aanwezig, gekleed in Guantánamo Bay-gevangeniskleding, die vooral kritiek uitten op het officiële verhaal van de aanslagen van 9/11.



Cremation of Care
Op de Bohemian Grove wordt onder andere de Cremation of Care gehouden, een ceremonie met priesters en een 14-meter groot standbeeld van een uil.



Ritueel vastgelegd
In 2000 wist de notoire complotdenker Alex Jones de extreem beveiligde Bohemian Grove binnen te dringen. Hij kon het bizarre ritueel, waar de wereldelite op het kamp samenkomt om naar te kijken, voor het eerst vastleggen op film.



Bron: fok.nl

Voeg toe aan: