Zoeken
 


Wie levert ons griepvaccin

Laatste wijziging: woensdag 15 juli 2009 om 10:20, 4746 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 15 juli 2009


Totale onduidelijkheid over de fabrikant van het griepvaccin * Met de spuit van welke fabriek gaat Nederand zich binnenkort injecteren? * Is dit nog wanbeleid te noemen of outright criminaliteit?

Zoals deze website reeds eerder constateerde, heeft minister Ab Klink van VWS in zijn ‘vaccinatie-brief’ aan de kamer niet gemeld met welke producent hij een contract heeft afgesloten voor de levering van 34 mio griepvaccins.  Via Belgische media kwam vervolgens naar buiten dat deze giga-order was gegund aan het Belgische Solvay.

Een opmerkelijke keuze, zoals ook het Belgische blad De Tijd (zeg maar het FD van Belgie) constateerde. Solvay is immers zeker niet het verstgevorderd met de ontwikkeling (dat zijn Novartis, Sanofi en Baxter). Solvay is een wat schimmig, typisch Belgisch bedrijf met veel oude adelijke heren aan de top, zeg maar net als Fortis voor de crisis. Solvay en Fortis zijn dan ook op een welhaast symbiotische wijze met elkaar verweven.

Maar nu vinden we het bericht dat Solvay de order zou mislopen wegens het missen van een deadline! Quq wanbeleid lijkt Solvay dus inderdaad op Fortis! Maar als dat bericht klopt wie levert onze vaccins dan wel? De voorlichter van VWS Tom van Dijk heeft nog steeds het mobiele nummer 06- 31631003.



Bron: klokkenluideronline

Voeg toe aan: