Zoeken
 


Filosofie van de Geest, in onze geest zit ons verstand

Laatste wijziging: zaterdag 8 augustus 2009 om 21:27, 3612 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 8 augustus 2009

Onze GEEST hebben wij nodig want zonder onze GEEST kunnen wij niet leven, IN onze GEEST zit het Scheppende/Goddelijke aspect van het Universum. Onze GEEST bevat de Krachtbron en Levenskracht en Wilskracht en Bewustzijns. Als iemand een scherpe GEEST heeft ontstaat dit doordat hij/zij OP zichzelf vertrouwd en eerlijk en zuiver en oprecht is en de waarheid spreekt. Spirituele/ geestelijke begaafdheid ontstaat dus pas met een zuivere GEEST, want dan zijn ook alle zintuigen ontwikkeld, dan zijn wij ontwikkelde zielen en zo wordt onze 6de zintuig en dat is ons innerlijk weten ontwikkeld. Als onze gedachten positief zijn, dan pas kan onze GEEST ons helpen, omdat een GEEST NIET meegetrokken kan worden IN een negatieve spiraal. Wij zelf ''moeten'' dan de eerste stap zetten.

Wij ZIJN hier nu op Aarde om een nieuw GEESTELIJK mens te worden. Zodra wij bewuster samen gaan werken met onze GEEST, dan wordt het innerlijk LICHT in ons sterker ontwikkeld en dit geeft ons innerlijke verrijking. Zie dit leven als een grote ervaring, waar wij gelukkiger van zullen worden. Bewustwording betekent, dat een sterke eenheid wordt gevormd tussen je GEEST en LICHAAM. Een geestelijk geïnformeerde ''nieuw'' mens wordt nu ook een onsterfelijk individu.

Iets zomaar WETEN komt uit onze GEEST en dat komt van het waarheidbewustzijn. Deze zit dat al in onze GEEST en wordt INTUITIEF doorgegeven via onze GEEST naar ons innerlijk OOG of OOR, kijk of luister erna, dan komen wij altijd de waarheid te weten. Wij kunnen echt BLIND VERTROUWEN hebben op onze GEEST, want in onze GEEST zit de waarheid en echtheid en puurheid. Hebben wij vertrouwen dan kunnen wij alles activeren dat IN onze GEEST zit. Zonder vertrouwen, kan onze GEEST ons niet helpen, omdat een GEEST niets kan zonder ons vertrouwen, want vertrouwen activeert onze GEEST.

In onze GEEST zit ons VERSTAND + KRACHT + WAARHEID + BEWUSTZIJNS en nog veel meer. Als de mens zich simpel, dus logischerwijs zou uitdrukken, kan onze GEEST ons ook helpen. Daarom houdt je gedachten en uitingen positief, ga er duidelijk en bewust mee om, weet wat je voelt of denkt dat is heel belangrijk. Zie een GEEST die kan helpen, om vicieuze cirkels te doorbroken, om de diep liggende ''problemen'' IN onszelf naar boven te halen uit onze cel herinneringen.

De GEEST kunnen wij beschouwen als een aangever, een magneet uit ons diepste zelf en inzicht krijgt op onze problemen. Doordat wij zelf in een spiraal terecht zijn gekomen, "waar toen onze GEEST ons niet mee kon helpen, omdat een GEEST niet negatief met ons mee kan gaan", omdat wij zelf de BAAS zijn en zelf verantwoordelijk zijn voor onszelf. De GEEST slaat wel alles op en kan bij onze onderliggende onbewuste oorsprong van ons probleem komen. Daarom kunnen wij ook onbewuste overtuigingen NU ook bewuster verwijderen. Wij kunnen ons ook losmaken van dwangmatigheden of onaangename eigenschappen in dit aardse bestaan. Vraag aan je GEEST kun je mij helpen en de GEEST zal daar heel gelukkig van worden en dit zal voor je ZELF ook een goed gevoel geven.

Misverstanden kunnen door onze GEEST uit de weg geholpen worden, zo gauw er duidelijkheid komt. Kan men ergens over spreken, kan het probleem ook opgelost worden, spreken wij niet over het probleem kan het niet opgelost of verzacht worden. UIT jezelf dat IS echt hard nodig, maar wel op de juiste respectvolle manier. Verdriet en angst of schuldgevoelens slaan naar binnen toe en dan worden wij ziek. Daarom IS het zo hard nodig om problemen, welke het ook zijn met iemand te delen want anders wordt het een grote frustratie, zo gauw men erover praat, kan het LOS komen. Als wij ons uiten is dit de allerbeste medicijn. Bijvoorbeeld; hyperventilatie komt doordat iemand kwetsbaar ''overgevoelig'' is, dit komt omdat je jezelf afschermt van je innerlijke zelf of je GEEST. Uit men zich niet, dan blijven die negatieve gedachten of problemen in ons hoofd rond draaien, daar komen Burn outs en Stress en frustraties van. Dan IS er geen LOGICA meer, dan blijft het onoplosbaar, want onze GEEST kan ons dan niet helpen, ons verstand zit IN onze GEEST. Dit verklaart een breakdown en een emotioneel gedrag en dit betekent dat deze persoon niet bij zijn eigen gevoelens kan komen, ze zijn afgesloten van hun hart + keel chakra, dit komt doordat zij zich nog steeds te kwetsbaar opstellen en daar hebben ze zelf geen weet van?

De filosofie van de GEEST is, dat wij NIET hoeven te lijden voor onze foutjes. De GEEST kan niet ziek zijn, onze ZIEL kan zielenpijn hebben en de ZIEL dat zijn wij zelf? LIJDEN is niet nodig, dit houden wij zelf levendig door ons denk patroon. Als alles perfect zou zijn, zouden wij daar wel van kunnen leren? Leer er van, dan hoef je er niet meer doorheen te gaan. LEVEN is leren OM te evolueren.

Zonder lijden/pijn kunnen wij evenzogoed evolueren. Transformeer pijn, dat is bewustwording, dan zijn wij vrij en baas over onze gedachten en meester over ons zelf. Dat IS de bedoeling van deze zielen evolutie groeiproces. Wij kunnen foutjes naar liefde voor onszelf transformeren, dan hoeven wij geen schuld gevoelens te voelen. Weet dat oud familie Karma uit ons verleden NIET meer bestaat, laat alles wat negatief voelt LOS, LAAT negatief denkpatroon LOS. Relativeer, zie de betrekkelijkheid van iets, waar maak je eigenlijk zo druk over? Kijk waar je schoen wringt? Ontleed je juiste gevoelens, verwijt jezelf niets en als het nodig is vergeef jezelf of een ander, dan kun je ook ZELF weer verder gaan. Laat je gevoelens ook de vrije loop want anders REM je jezelf teveel af.

Onze GEEST kan ons niet helpen als wij in een negatieve spiraal zitten. Wat wij wel kunnen doen is, onze denkwijze positief veranderen en beter luisteren naar anderen. Het is de bedoeling dat wij de juiste intentie, dus oplossing of techniek zoeken, dit kunnen wij zelf onderzoeken. Zoek altijd naar een alternatief of voorbeeld en analyseer de dingen en zoek hulp en kijk hoe anderen mensen hiermee omgaan. Als wij er zelf iets aan veranderen, dan IS dit al de eerste stap naar beterschap en heling en dan kan onze GEEST ons zeker weer verder helpen.

Als een GEEST geestelijke armoede heeft, kunnen wij niet verstandelijk denken en leven, omdat onze intenties niet goed zijn, omdat het geestelijke aspect van de mens helemaal vergeten is. Ons leven gaat het beste als onze GEEST gezond en gevoed wordt met de juiste spirituele/geestelijke informaties, begrijpen is weten, met een gezond verstand, zijn wij gezond en IS onze GEEST ook gezond.

De GEEST zal je bijstaan, alleen moet je wel ZELF de eerste stap zetten. Als leed niet gedeeld wordt, kan het leed niet verwerkt worden en gedeelde smart is ook halve smart. Door te lijden evolueren wij echt niet door, dan ben je geestelijk onwetend gebleven, dus je mag wakker worden, dan krijg je weer contact met je innerlijke ZELF, dan krijg je ook meer houvast met de BRON.

Inzicht en liefde zorgen voor krachtige energieën die vanuit onze binnenste ZELF naar boven borrelen, dan kunnen wij zeggen, wij ZIJN in contact met ons totale ZELF dus ook met onze GEEST. Dat zou voor ons allen een opdracht kunnen zijn, om dit hier op Aarde te verwezenlijken. Daarom heeft dit Leven ook een belangrijke betekenis. BEWUSTZIJNS zijn antennes die alle impulsen doorsturen naar onze innerlijke ZELF en daar hoort onze GEEST ook bij. Wij scheppen werkelijk onze eigen werkelijkheid, activeer alle bewustzijnskrachten in DIT Aardse leven nog, want dan hoeven wij er niet meer voor terug te komen.



Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: