Zoeken
 


De Bron

Laatste wijziging: dinsdag 18 augustus 2009 om 20:13, 3321 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 18 augustus 2009

 

Welkom bij de Bron. Sommige van de discussies in dit artikel zullen vreemder klinken dan science fiction. Maar, men zegt altijd dat de waarheid vreemder is dan de sterkste fantasie.

Velen worden aangetrokken de expressie van het Licht - maar zien niet de Bron van het Licht. Het Licht is NIET de Bron.

De (Goddelijke) Bron wordt veel genoemd, maar je moet je afvragen, "Wat is de Bron?" Het heeft vele namen, zoals: Het Ongemanifesteerde, De Fontein, Al Dat Is, De Ene, Het Grote Mysterie, Wakan Tanka, De Grote Geest, Het Grote Weten, De Logos, De Vormloze, De Oneindige, De Tijdloze, enzovoort.

De Bron is het oorspronkelijke "Thuis" van het Licht. Van de Bron, of het Ongemanifesteerde, groeit de Wortel van de Schepping. En verdergaand met de analogie van een plant, (ik realiseer me dat dit nodig is om een eenvoudige verklaring te geven van iets wat fysieke geesten anders heel moeilijk kunnen begrijpen), bedenk dat de stam van de Schepping één enkele tak voortbrengt - de Tak van Licht.

Vanuit de Tak van Licht ontsproot een zijtak - de Tak van Duisternis. Ik heb vaak gerefereerd naar de Tak van Duisternis als een Slechte Schepping, de Slechte Geest, het Slechte Principe, Duisternis of Kwaad. Voor deze discussie zijn deze termen uitwisselbaar.

De Tak van Duisternis was niet gecreëerd door het Kwaad. Het is in feite een zijtak van de Goddelijke Creatie die op hol sloeg. Als de Tak van Duisternis gescheiden zou worden van de Boom van Schepping zou het verschrompelen en afsterven zodra het los zou raken van de Bron.

Als de Tak van Licht gescheiden zou worden van de Bron, dan zou ook die verschrompelen en sterven. Schepping is de Expressie van de Bron en de Expressie kan niet bestaan zonder voeding uit de Bron.

De Tak van Licht werd uiteindelijk bedekt en overwoekerd door de Tak van Duisternis omdat de zijtak zich vastklemde voor ondersteuning en voeding. Door deze vermenging, is het moeilijk te onderscheiden of een wezen behoort tot de Tak van Licht of tot de zijtak van Duisternis. Alle wezens moeten teruggevolgd worden tot de Tak of de Stam van Creatie om te ontdekken waar ze vandaan komen.

Hoe dichter bij de Stam, hoe makkelijker terug te leiden en te onderscheiden, maar als de Tak en de Zijtak verder groeien en zich uitdrukken, dan maakt de verwevenheid van Licht en Duisternis het moeilijker om de individuele wezens nog te onderscheiden.

Kwaad ontstond bij een fout in een hemels experiment die zichzelf niet meer wou corrigeren, en ook geen Goddelijke Correctie toestond, maar in plaats daarvan ging groeien van de Correctieve Energie terwijl het al die tijd de Goddelijke Correctie weerstond. Duisternis zag de Schepping (De Expressie) als het Ultieme en vergat dat er zonder de Bron geen Expressie zou zijn.

Duisternis creëerde de illusie dat het de Bron is. Deze illusie was zo echt dat de Duisternis zelf erin ging geloven en denkt dat Het (Duisternis) de Bron is. Duisternis koos de glitter boven de substantie. De glitter trekt het grootste deel van de wezens aan. Vele Licht wezens ervaren ook foutief de Expressie van het Licht als het Ultieme.

Het is niet de Bron, maar de Expressie die corrupt is. De Bron, het Ongemanifesteerde, is alles wat er is, is permanent, en kan nooit corrupt worden. Niets is zelfvoorzienend wat gemanifesteerd is door de Bron. Alleen de Bron is eeuwig en zelfvoorzienend. Dus de verklaring dat Licht zelfvoorzienend is is duidelijk een versimpeling die wat nadere uitleg nodig heeft. Een eenvoudige uitleg is dat het Licht van de Schepping als goed bestempeld is door het Ongemanifesteerde, en zolang het Licht streeft naar Puurheid, is het zelfvoorzienend omdat door streven naar Puurheid het Zichzelf automatisch verbindt met de Bron.

Het Ongemanifesteerde zal altijd blijven zoals het is - het Ongemanifesteerde. Het is niet gepersonaliseerd op de manier dat mensen het begrijpen en ervaren. Mensen zijn onbewust van het bestaan van de twee Lichten die aanwezig zijn in deze Valse Creatie. De twee Lichten waar ik naar refereer moeten niet verward worden met het concept van de grote en minder grote lichten in de leringen van de Vrijmetselaren. Voor de duidelijkheid, ik refereer naar de twee Lichten als het Ware Licht en het Valse Licht.

Maar het Licht kan vervuild worden door Duisternis als het Duisternis het Licht binnenvalt. Dus, als de Duisternis geen halt toegeroepen wordt, kan het Licht gedoofd en verzwakt worden door de Duisternis en erdoor vergiftigd worden. Het Licht waar door het grootste deel van de mensen in deze wereld en in de astrale wereld naar gerefereerd wordt is meestal niet het Ware Licht - het is vaak het Valse Licht van de Zijtak van Duisternis. Veel mensen vermoeden dat het Licht dat zij zien en ervaren in feite niet het Ware Licht van de Tak van Licht is. Dit verklaart waarom wezens van het Licht en ook wezens van de Duisternis vaak claimen dat zij van het Licht zijn en ook in het Licht geweest zijn tijdens bijna-dood ervaringen en andere keren dat zij het Licht ervaren feitelijk meestal het Valse Licht ervaren hebben. Het Licht wat door vele mensen in bijna-dood ervaringen ervaren wordt is het Valse Licht.

De huidige Dalai Lama heeft zijn volgelingen gewaarschuwd dat het bestaan misschien niet eeuwig is. Ook de Bijbel ]egt iets dergelijks in Psalm 23: "Ik zal verkeren in het huis van de HEER in de komende jaren." Dit concept is correct - als het Ware Licht is onttrokken aan het Valse Licht als de Ware-Licht wezens worden weggehaald uit deze Duistere Schepping (Zijtak van Duisternis). In andere woorden, de Duisternis begint te vermoeden dat wanneer het Licht wat uitgestraald wordt door de Ware-Licht wezens teruggetrokken wordt door hun bevrijding uit de Duisternis, het Valse Licht als een nachtkaars zal uitgaan. Dus het bestaan van de Valse-Licht wezens (wezens van Duisternis) is niet eeuwig.

Schepping is een eeuwigdurend proces. Het is alleen in de zijtak van Duisternis dat "tijd" bestaat. Ware Schepping is Tijdloos.

Wezens van het Licht zullen van nature aangetrokken worden naar het Ware Licht tenzij ze ernstig vervuild zijn door Duisternis. Wezens van de zijtak van Duisternis zullen van nature aangetrokken worden door het Valse Licht wat gecreëerd wordt door de Zijtak van Duisternis en zullen van nature afgestoten worden en zich bedreigd voelen door het Ware Licht. Daarnaast kunnen Ware-Licht wezens nog steeds aangetrokken worden door het Valse Licht veroorzaakt door programmering, illusies en vervuiling.

Ondanks dat Ware-Licht wezens aangetrokken kunnen worden tot het Valse Licht, worden zij niet verstoten of voelen ze zich bedreigd door het Ware Licht zelfs als zich in het begin een beetje onzeker voelen veroorzaakt door de vervuiling en de programmering van de Duisternis. Ware-Licht wezens worden gevoed, versterkt en onderhouden door het Ware Licht.

Wezens van Duisternis worden aangetrokken door het Valse Licht en worden daardoor gevoed terwijl wezens van het Licht, zelfs als ze geprogrammeerd zijn om aangetrokken te worden door het Valse Licht, daardoor niet gevoed kunnen worden. In tegendeel zelfs, zij worden geëxploiteerd door het Valse Licht en worden batterijen van energie die de Duisternis voeden.

Wezens van Duisternis zijn niet comfortabel in de aanwezigheid van het Ware Licht. Zij voelen zich zwaar en verdoemd. Zij kunnen het Ware Licht en zijn "boodschappers" niet accepteren. Zij kunnen zich er nooit bij thuis voelen en kunnen zich nooit inzetten voor het Werk wat gesponsord wordt door het Ware Licht. Zulke wezens zullen altijd voelen dat ze de weg naar huis zoeken, zelfs als zij het Ware Licht of zijn Boodschappers tegenkomen. Het is waar omdat hun ware thuis terug gaat naar de Zijtak van Duisternis en niet naar de Tak van Licht en de Bron.

Aan de andere kant zullen wezens van Licht zich nooit geheel toegewijd of comfortabel voelen in het Valse Licht. De Ware-Licht wezens die gevoed worden door het Ware Licht groeien in Puurheid, terwijl de Valse-Licht wezens die gevoed worden door het Valse Licht steeds meer naar het duister groeien. Maar hoe dan ook zullen wezens van beide zijden uiteindelijk weten bij welke kant ze thuishoren.

Het Ware Licht draagt een innerlijke klank, een innerlijke vibratie, een blauwdruk die het Valse Licht niet kan reproduceren zelfs ondanks het Valse Licht het aanzicht van het Ware Licht kan imiteren. Dit is hoe de ontwakende wezens van Licht in staat zullen zijn om de Ware-Licht wezens te onderscheiden van de Valse-Licht wezens NADAT de laatste fases van de scheiding van het Licht en de Duisternis beginnen. Er is een Puls, een innerlijk Geluid, de innerlijke Vibratie die individuele wezens van het Ware Licht van binnen kunnen bereiken om het Ware Licht te herkennen.

De scheiding van het Ware Licht en het Valse Licht is nu aan de gang. Dit manifesteert zich op vele niveaus en de operatie is extreem complex en delicaat. De hele Boom van de Schepping (de Expressie) lijkt ver weg, maar een deel ervan kan nog teruggevonden worden. Daarom kan de Boom gered worden met wat delicaat snoeien. Het is beter om het bedreigende deel te verliezen dan de hele Boom te verliezen.

Omdat wezens van het Ware Licht meer en meer losgemaakt worden van de wezens van het Valse Licht, worden ze meer en meer verenigd met het Ware Licht. Als dit plaatsvindt gaan zij de verschillen zien tussen zichzelf en de wezens van Duisternis (Dit gebeurt meer op een subtiel niveau en in hun spirituele expressie dan in fysieke verschijning)-

Omdat wezens van Licht meer en meer afgestemd raken met het Ware Licht, worden ze meer en meer stralende schitterende vonkjes van het Ware Licht. Wezens van Licht en wezens van Duisternis zullen meer en meer intolerant worden en zich bij elkaar niet meer op hun gemak voelen. Terwijl deze scheiding van de twee Lichten gaande is, zullen zowel de Ware-Licht wezens en de Valse-Licht wezens hun eigen "metamorfose" doormaken.

De Miniatuur Melkweg waar ik al over gesproken heb in het verleden is een "Halverwege Huis" voor de geschikte zielen als ze geëvacueerd zijn uit deze Slechte Schepping. Ware-Licht wezens die vervuild zijn door de Duisternis kunnen daar verblijven tot de noodzakelijke "metamorfoses" zijn afgerond zodat ze weer veilig terug opgenomen kunnen worden in de Tak van Licht. Dus, opnieuw, zij zullen worden verenigd met de Bron en weer een integraal deel worden van de Ware Schepping.

Het is dan de Ware-Licht wezens zullen leven in liefde, puurheid, tijdloosheid, harmonie, plezier, en de schoonheid van de Ware Schepping. Zelfs het wezen wat bekend was als "Tijd" zal dan bevrijd zijn van de Duisternis.

© 2004 & 2009 Amitakh Stanford

Het originele engelstalige artikel is te vinden op www.xeeatwelve.com

Dit artikel is vertaald door René van goto2012



Bron: goto2012

Voeg toe aan: