Zoeken
 


Zwitserse bank stopt met zaken doen in de VS

Laatste wijziging: vrijdag 28 augustus 2009 om 10:02, 3889 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 28 augustus 2009


Zwitserse Bank: "De VS overschat zijn aantrekkingskracht als een Financiële Centrum" en adviseert haar cliënten om uit alle Amerikaanse Securities te stappen.

De Zwitserse private bank Wegelin heeft dinsdag aangekondigd dat zij gaan stoppen om zaken te doen in de Verenigde Staten.

De in St Gallen gevestigde oudste bank van Zwitserland zei dat het besluit was genomen naar aanleiding van strengere maatregelen die in de VS zijn geïntroduceerd tegen belasting ontduikers en de voorgenomen wijzigingen in erf belasting, die een aantal niet-Amerikaanse burgers aan belasting zal onderwerpen indien zij VS effecten hebben geërfd.

In een brief aan de investeerders werd verklaard dat Zwitserse banken zichzelf in een onhoudbare positie bevinden, omdat zij geacht worden om te weten welke klanten onderworpen zijn om Amerikaanse belasting te betalen - "een onmogelijke onderneming", gezien het ontbreken van eenduidige definities in de zaak.

"Het gevaar van onbedoeld valse verklaringen afleggen aan de Amerikaanse belastingdienst zal te groot zijn," verklaarde de brief.

Het voegde daaraan toe dat zij van mening zijn dat de VS zijn aantrekkingskracht als financieel centrum overschat en adviseert haar klanten om uit alle Amerikaanse effecten te stappen.

Het besluit komt een week nadat de Amerikaanse fiscus een deal bereikte met de Zwitserse regering om erop toe te zien dat de UBS bank de gegevens van bijna 4.500 vermoedelijke belasting ontduikers overhandigd.

Originele bron: swissinfo.chBron: endtimes

Voeg toe aan: