Zoeken
 


Opwarming gestopt, ontkenner blijft om Klimaatwet vragen

Laatste wijziging: zondag 7 december 2008 om 00:43, 4126 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 7 december 2008

De Vereniging Milieudefensie voert samen met OXFAM actie voor een klimaatwet en in dat kader organiseerde men onlangs in de Rode Hoed in Amsterdam een ‘debat’ . Die naamgeving is wat curieus want het debat is toch voorbij? en inderdaad er kon ook geen sprake zijn van een debat omdat de organisatie uitsluitend gelijkgestemden(*) had geinviteerd. De enig mogelijke dissonant (een vertegenwoordiger van de werkgevers) keek wel lekker uit om dwars te gaan liggen en diende vooral als afvoerputje voor de oude litanie: Waarom Neemt Het Bedrijfsleven Zijn Verantwoordelijkheid Niet. Dat werd uiteraard en terecht ontkend: het bedrijfsleven doet juist zo groen mogelijk, niet uit overtuiging, maar omdat de markt dat nu eenmaal lijkt te vragen (net als destijds de Arabische markt om niet Joodverklaringen vroeg).  Afijn, de cameraploeg van Groene Rekenkamer was aanwezig om een antwoord te krijgen op de prangende vraag: wat moeten we met een klimaatwet als de temperatuur niet meer stijgt? Een bericht uit de wereld der ontkenners.

(*) Dit waren de sprekers: Jules Kortenhorst (European Climate Foundation), Bart Sprengers (Planbureau voor de Leefomgeving), Kees Vendrik (GroenLinks), Willem Verhaak (Milieudefensie), Sabina Voogd (Oxfam Novib), Cees Oudshoorn (directeur Economische Zaken VNO-NCW), Marijke Vos (wethouder Amsterdam), Tymon de Weger (wethouder Utrecht, o.v.) en Peter Smit (wethouder Den Haag).



Bron: klimatosoof

Voeg toe aan: