Zoeken
 


Kunstbomen nemen duizend keer zoveel CO2 op als echte

Laatste wijziging: maandag 31 augustus 2009 om 20:31, 2244 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 31 augustus 2009
Kunstbomen kunnen tot duizend keer meer CO2 opnemen dan gewone bomen van dezelfde grootte.

Klimaatwetenschappers waarschuwen constant dat de wereld nog maar enkele decennia heeft om de CO2-uitstoot te verminderen, vooraleer een temperatuursstijging onvermijdelijk is. Een enorm bos met honderdduizend artificiële bomen zou dat probleem tijdelijk kunnen oplossen. Dat meldt de BBC.

Prototypes
"Er zijn al prototypes van deze artificiële bomen", vertelt Nem Vaughan van de Britse universiteit van East Anglia. "Het onderzoek staat echt al in een zeer vergevorderde fase. Op korte termijn zouden we de bomen op massale schaal kunnen produceren en gebruiken." De bomen zijn zo groot als een container.

Korte termijn
De bomen zouden de CO2 uit de lucht opnemen via een filter. De CO2 zou dan uit de filter kunnen worden gehaald en worden opgeslaan. De kunstboom zou duizend keer zoveel CO2 uit de lucht kunnen halen als een echte boom van dezelfde grootte. De wetenschapper benadrukt wel dat dit een oplossing op korte termijn is. "Op lange termijn is het levensbelangrijk om te uitstoot te verminderen." (adb)



Bron: hln.be

Voeg toe aan: