Zoeken
 


Kopstukken politiek slaan goud in

Laatste wijziging: woensdag 9 september 2009 om 19:09, 3555 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 9 september 2009


Verschillende belangrijke (oud)-politici en topmannen uit het bedrijfsleven slaan voor de zekerheid goud in. Dit zegt financieel journalist en tegenwoordig ook goudhandelaar Willem Middelkoop in een interview met De Volkskrant. Dinsdag ging de goudprijs voor het eerst sinds een half jaar weer boven de 1.000 dollar per ounce (31,1 gram).

Middelkoop: "Onder mijn klanten zitten kopstukken uit het bedrijfsleven en de politiek. Allemaal mensen die zich afvragen: waar gaat het heen met dit financiële systeem?" De oud-beursanalist van financieel nieuwszender RTL Z verkoopt tegenwoordig voor een miljoen euro per maand aan goud.

Sinds 1971 kunnen centrale banken zo veel geld bijdrukken als hen uitkomt. De Amerikaanse en Britse centrale banken zijn maanden geleden begonnen met het bijdrukken van geld om overheidsschulden te financieren. Zolang de inflatie niet oploopt - en voorlopig ziet dat er niet naar uit - ziet niemand daar een groot probleem in.

Maar het vertrouwen in digitaal en papieren geld wordt wel ondergraven, denkt Middelkoop: "En als mensen de waarde van geld niet meer vertrouwen, vluchten ze in goud, dat zit al vierduizend jaar in ons dna. China bijvoorbeeld, probeert zijn papieren dollars nu ook te ruilen voor echte spullen, zoals goud. Mijn klanten doen eigenlijk hetzelfde als de Chinezen."Bron: fok.nl

Voeg toe aan: