Zoeken
 


Agenten worden voor de gek gehouden

Laatste wijziging: dinsdag 15 september 2009 om 18:27, 3460 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 15 september 2009

 

Aboutaleb, waar blijf je nou? En al die andere PvdA-burgemeesters, die de afgelopen weken om het hardst riepen dat de bezuinigingen van PvdA-minister Ter Horst hun gemeente tientallen tot honderden agenten zouden kosten? Waar blijven de korpschefs, die eerder waarschuwden dat deze bezuinigingen zouden leiden tot ruim 4.000 minder agenten? Toch gingen zij akkoord met de voorstellen van de minister, om de komende jaren honderden miljoenen op de politie te bezuinigingen. De verantwoordelijken voor de politie kozen voor de minister en tegen hun agenten.

De agenten worden voor de gek gehouden. De minister zegt dat er voldoende agenten zijn. Maar komt zij wel eens op een politiebureau? Dan moet zij toch weten dat agenten overal te weinig collega’s hebben? Dat roosters nauwelijks kunnen worden ingevuld? En belangrijke zaken op de plank blijven liggen? Vorig jaar staakte de politie voor een betere CAO. Na een lange strijd beloofde minister Ter Horst dat meer in de agenten zou worden geïnvesteerd. Die extra investeringen worden echter betaald met nieuwe bezuinigingen. Het CAO-akkoord van vorig jaar blijkt een sigaar uit eigen doos!

Niet alleen de agenten, maar ook de bevolking wordt voor de gek gehouden. De minister beloofde dat ondanks bezuinigingen niet minder blauw op straat zou komen. Bonden en ondernemingsraden geloven hier niets van. Sterker: agenten melden nu al massaal bij de SP dat vacatures niet worden ingevuld. De minister beloofde een onderzoek naar de gevolgen van de bezuinigingen voor de politiesterkte. Maar heeft de bedragen ondertussen wel alvast ingeboekt. Wie neemt de verantwoordelijkheid voor de politie? De SP zal de komende week voorstellen doen om de bezuinigingen te stoppen. Maar we hebben steun nodig. Agenten, leggen jullie het hoofd in de schoot, of is het weer tijd voor actie? Wij staan klaar om jullie te helpen!



Bron: sp.nl

Voeg toe aan: