Zoeken
 


Zelfmoord Hitler onzeker

Laatste wijziging: maandag 28 september 2009 om 20:13, 3962 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 28 september 2009


Wetenschappers verkeren in grote onzekerheid over de dood van Adolf Hitler. Zijn overgebleven schedel met het kogelgat erin, blijkt na nieuw DNA-onderzoek van een vrouw afkomstig te zijn. Dit roept de vraag op of hij wel zelfmoord pleegde en of hij überhaupt wel is gestorven.

Zelfmoord onzeker
De schedel is van een vrouw, jonger dan veertig jaar. Lange tijd achtten wetenschappers het zeker dat de Führer zichzelf op 30 april 1945 door het hoofd schoot nadat hij een cyanidepil had ingenomen.

Russen
Waarschijnlijk vonden de Russen zijn lijk en bewaarden ze onder anderen de schedel tot op de dag van vandaag. Wat er echt met Hitler's lichaam gebeurde na zijn dood is echter veel onderwerp van discussie, meldt Daily Mail.

120 jaar
Overigens is de kans dat Hitler nog leeft vrij gering. Als hij geen zelfmoord pleegde op 30 april en ook niet op een andere manier om het leven kwam, zou hij nu 120 jaar oud zijn.

 



Bron: spitsnieuws

Voeg toe aan: