Zoeken
 


Psychologie is de kennis van de ziel

Laatste wijziging: woensdag 30 september 2009 om 13:25, 2686 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 30 september 2009

De ZIEL dat ZIJN we ZELF en ons EGO dat IS ons IK en dit is onze eigen persoonlijkheid en ook ons innerlijke zelf en moet in balans zijn. Het bestaan van onze ZIEL nemen we niet serieus genoeg om te begrijpen wat het bestaan van onze ziel voor ons alledaagse leven betekent. We hebben de aandacht niet gericht op de noden van onze ziel, we hebben onze noden op ons lichaam gericht.

We weten eigenlijk niets van onze ziel, en we hebben ons lichaam nodig als ''voertuig'' van onze ZIEL en GEEST. Het lichaam heeft verzorging nodig, maar denken we ook wel eens aan de verzorging van onze ziel? Gezondheid van de ziel is als het wáre het doel waarin wij NU voor leven, want als onze ZIEL en onze GEEST in balans zijn dan zijn we zelf geestelijk gezond en lichamelijk gezond en daarom IS deze ziels evolutiegroei ook zo hard nodig geacht.

In de Geneeskunde wordt getracht het lichaam beter te maken, zonder de erkenning van onze ziel, waar de problemen vaak achter de gezondheid of ziekte van het lichaam schuilgaat en daarvoor vaak geen genezing mogelijk is, omdat de ziel niet te genezen IS. Een ziekte begint meestal van binnenuit, via onze chakras en werkt zich zo naar buiten toe, het is vaak onze eigen onwetendheid.

In de Psychologie wordt getracht de persoon ZELF te genezen met erkenning van zijn ZIEL, waar de problemen van die persoon zijn ziekte zelf achter schuilt. Om op het niveau van de ziel te genezen is het nodig om te erkennen dat we een ziel hebben. Dan weten we ook welke invloed onze eigen negatieve gedragingen en handelingen en gedachten indruk op onze eigen ziel achterlaat en dit IS ons LOT.

Psychologen hebben geprobeerd ''instortingen en zelfs ziekten'' psychologisch te verklaren. Psychoses en instortingen komen voor omdat de ziel en dat zijn we zelf iets hebben meegemaakt en daardoor diep geschokt zijn. Dit kan een gevolg zijn van angst, bitterheid, dood, emoties, scheiding, eenzaamheid en haat enz. We kunnen het belang van datgene wat we zelf als ervaringen hebben meegemaakt niet genezen, als we niet begrijpen dat dit de oorzaak ervan IS waarom we ziek zijn geworden en waarom we ZIJN ingestort. De invloed hiervan zijn negatieve gedachten en dit woekert IN ons binnenste.

Zoek de KERN op van wanneer dit is misgegaan, wees instaat diepgang in deze zaak te zien als een gevolg van de wisselwerking met je moeder, vader, partner, broer, zus of werk. Accepteer dan je zelf als een individu en weet dat je ZELF ook verantwoordelijk bent voor jezelf. KOM daarom ook OP voor jezelf, ONTHECHT dan van je probleem, of LAAT iets of iemand LOS. Dit is dan ook nodig voor je eigen gemoedstoestand, anders verlies je je eigen zelfcontrole.



Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: