Zoeken
 


Knuffelen is van levensbelang

Laatste wijziging: dinsdag 6 oktober 2009 om 12:27, 3355 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 6 oktober 2009


Ook al heb je het druk, maak elke dag tijd vrij voor een knuffel. Ons lichaam kan echt niet zonder.

Knuffelen is goed voor de gezondheid. Een gemeende, warme knuffel laat meteen alle stress en zorgen van je af vallen. Maar waarom heeft dit zo’n helend effect? Yunomi onthult het geheim achter de knuffel.

Jong geleerd…

Al in de baarmoeder is onze tastzin het belangrijkste zintuig. Aanraking is daarom erg belangrijk in de verdere ontwikkeling van kinderen. Wanneer iemand ons aanraakt als kind, voelen we ons meteen veilig. Een knuffel heeft ook een sociaal aspect: het is een manier om met bepaalde mensen om te gaan. Veel knuffelen zal je kind dus socialer maken. Bovendien stimuleert het je immuunsysteem!

Instant geluk

Een knuffel werkt in twee richtingen: een stevige omhelzing geeft jullie allebei direct een goed gevoel. Dat komt omdat zo’n aanraking je hersenen gelukshormonen doet aanmaken. Merk je dus spanningen in je relatie met je vriendin, zus of partner: een stevige knuffel en het zal snel beter gaan!

Knuffel je mooi

Door elke dag geconfronteerd te worden met de haast onhaalbare schoonheidsidealen, wordt ons zelfvertrouwen wel eens wat minder. Een dikke knuffel is dan het perfecte medicijn. Je wordt je weer bewust van je eigen lichaam en dat van anderen en dat is goed voor je zelfbeeld!

Verzacht de pijn

Ook de medische wereld heeft het helende effect van knuffels al ontdekt. Ziekenhuizen maken steeds meer gebruik van therapeutische aanrakingen om de pijn van patiënten te verzachten. Ook voet- en handmassages zijn een efficiënte pijnstiller. Onze aanrakingssensoren sturen hun signalen immers sneller naar de hersenen dan pijnsensoren. Zo is een knuffel de pijn altijd te snel af!

Hoe vaak knuffel jij?



Bron: yunomi.nl.msn.com

Voeg toe aan: