Zoeken
 


Amerikanen hamsteren massaal voedsel en wapens

Laatste wijziging: dinsdag 9 december 2008 om 11:32, 3329 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 9 december 2008

Gevriesdroogd voedsel in de VS niet aan te slepen (rechter produkt al voor heel 2009 uitverkocht).

Amerikaanse winkels en websites die wapens, goud en noodvoedsel verkopen, beleven gouden tijden. Nog nooit is de vraag naar deze produkten zo hoog geweest. 'Waar je ook kijkt, mensen zijn angstig vanwege alle slechte berichten. Burgers zien een zeer onzekere toekomst en stellen zichzelf gerust door te gaan hamsteren om prijsverhogingen en tekorten voor te zijn,' aldus een verkoper van een bedrijf dat gespecialiseerd is in crisistijd-benodigdheden.

Wapenhandelaren rapporteren een fors toegenomen verkoop van vuurwapens, tot wel 50% boven hun vorige records. De vraag naar goud is in het derde kwartaal met 45% gestegen ten opzichte van het kwartaal ervoor. En winkels en handelaren in survival- en crisisbenodigdheden weten niet hoe snel ze hun goederen moeten verkopen, zó veel vraag is er naar.

Mountain House gevriesdroogd voedsel is veruit het populairst bij de Amerikanen. Het is meer dan 25 jaar houdbaar, makkelijk klaar te maken en smaakt nog eens prima ook. Eén bepaald soort gevriesdroogd vlees van Mountain House is al maanden uitverkocht, en zal ook in heel 2009 niet meer leverbaar zijn.
 
Steeds meer Amerikanen komen tot het besef dat de economische crisis die hun land en de wereld treft, veel dieper zal gaan en langer zal duren dan tot nu toe werd gezegd. Economen, politici en andere beleidsmakers stellen hun verwachtingen voortdurend naar beneden bij. Een toenemend aantal burgers vertrouwd het niet meer en begint voorzorgsmaatregelen te nemen.  
 
Of het in Europa en met name in Nederland ook zover zal komen, is onzeker. Het geeft in ieder geval te denken dat de nieuwste cijfers inmiddels een krimp van de Nederlandse economie van 0,75% laten zien. Nog maar een maand geleden was de verwachting dat Nederland niet in een recessie terecht zou komen, en twee a drie maanden geleden werd nog uitgegaan van een lichte groei. De vraag is wanneer bij de Nederlandse burger het wantrouwen toeslaat en er net zoals in de VS voorzorgsmaatregelen genomen gaan worden. Of wacht het leeuwendeel totdat het te laat is?
 
Xander


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: