Zoeken
 


Wetenschappers ontwikkelen microbiële batterij

Laatste wijziging: donderdag 15 oktober 2009 om 14:59, 1650 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 15 oktober 2009

De wetenschappers van Harvard geloven letterlijk in de kracht van de aarde. Een team van wetenschappers hebben microbiële brandstofcel batterijen ontwikkeld die energie halen uit bacteriën die in de grond zitten. Als het product succesvol is kunnen de eco-vriendelijke batterijen een deel van de 500 miljoen mensen in Afrika die geen stroom hebben voorzien van energie.

De MBC batterijen, die onlangs bekroond zijn als één van de 10 meest briljante innovaties van 2009, zijn eerst in Tanzania getest. Het MBC concept had toen de vorm van een 5 kilo zware emmer, gemaakt van grafiet, een deel van een doek, kippen kathode, modder dat mest bevat en een laag zand dat functioneert als een ion barrière en zout water dat werkt als elektroliet. Alle componenten waren verbonden aan een elektrisch power board. De stroom die vrijkwam was sterk genoeg om een mobiele telefoon op te laden.

Bron / Lees verder op hoaxwereld.nlVoeg toe aan: