Zoeken
 


DSB moest failliet van DNB en Wouter Bos

Laatste wijziging: donderdag 22 oktober 2009 om 12:46, 3599 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 22 oktober 2009

 

ENSCHEDE - De DNB heeft samen met Wouter Bos moedwillig DSB bank kapot gemaakt met als gevolg faillissement. Dit blijkt uit onderzoek van INC-Nieuws en de persconferentie van Dirk Scheringa. De DNB heeft eerder deze week een mogelijke redding onmogelijk gemaakt.De mogelijke overeenkomst tussen Hypotheekleed en DSB werd tegengehouden door de DNB vanwege het algemene belang. De DSB was enkele handtekeningen weg bij een regeling voor de gedupeerden van DSB, indirect hield de DNB dit tegen.  

De regeling had rust gebracht bij de bank en de ontsparing verminderd.De nieuwe bewindvoerder van DSB heeft de overleggingen met Lone Star zo dergelijk bemoeilijkt dat overname onmogelijk werd. De positieve besprekingen werden in 5 minuten omgedraaid, nadat de onderzoeker van Lone Star met de nieuwe bewindvoerder overlegde. Ook Plan B van de raad van bestuur van DSB kon niet waargemaakt worden door geweigerde staatssteun van Wouter Bos. Wouter Bos had de keuze of 100 miljoen lening aan DSB bank of een maatschappelijke schade van 1.8 miljard.  



Bron: beursblik.nl

Voeg toe aan: