Zoeken
 


Bewustwording

Laatste wijziging: dinsdag 27 oktober 2009 om 16:46, 2739 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 27 oktober 2009

Wat is bewustwording eigenlijk? In principe is dat je beheersing hebt over de gerichtheid van je denken. Heel mooi gezegd betekent dat je de beheersing over je geest hebt. De geest (spiritum in het Latijns en Spered in het Keltisch) staat daarom centraal in de spiritualiteit en bewustwording.

De eerste stap in spiritualiteit is eigenlijk bewustwording. Dat je eigenlijk weet waar je mee bezig bent. Het gaat om de gerichtheid of aandacht bij hetgeen je doet. Wie luistert of kijkt zonder enige aandacht is alhorende doof of alziende blind. De meeste mensen die geestdodend werk verrichten zijn in hun denken meestal op andere dingen gericht. Dat wordt nou bedoeld met de figuurlijke blind- en/of doofheid.

Dit kan zeer kwalijke gevolgen hebben. Je moet je dus bewust worden van hetgeen waar je mee bezig bent. Dat is eigenlijk met alles. Als je niet bewust auto rijdt dan is de kans groot dat je ongelukken veroorzaakt. Wat denk je wat er gebeurt als je na je werk doodvermoeid achter je stuur kruipt? Dan is het heel moeilijk om de aandacht op de weg te houden. In gedachten gaat er dan van alles rond en dat is niet raadzaam als je nog eens auto moet rijden. Bewust luisteren, bewust kijken, bewust werken, bewust leren en bewust eten levert wel iets beters op. Op deze manier kun je dan ook beter leren op school. Het betekent niets anders dan eigenlijk er met de aandacht bij zijn.

Op een dieper nivo wordt bewustwording net weer anders. In eerste plaats kunnen bepaalde paranormale krachten zich ontwikkelen, waardoor je eigenlijk al een bepaald besef krijgt. Helderziendheid en andere vormen van helderweten geven een diepere dimensie aan dit soort bewustzijn. Je bevindt je dan op een terrein waar dergelijke krachten heel geaarlijk kunnen zijn, want het gaat niet alleen om de intuïtieve vermogens (helderziendheid e.d.) maar ook om krachten waarmee je veel meer kunt bereiken.

Dit soort krachten zijn onder anderen telekinese (psychokinese) en in engere zin pyrokinese (te gefixeerde telekinese). Juist daarin is totale beheersing van de geest nodig en moet men dus het besef hebben waar men mee bezig is. Hier is de bewustwording een must. Als je dit niet kunt beheersen, worden dergelijke krachten nogal gevaarlijk tot nogal desastreus toe. Een van de mogelijke gevolgen is wat bekend staat als zelfontbranding. Het lichaam springt spontaan in brand. Met een dergelijke kracht als telekinese kun je echt te ver gaan, als je nogal op een persoon gefixeerd bent. Die persoon weet dan niet wat hem overkomt. Stel je eens voor dat je een visioen krijgt waarin je iemand een misdaad begaat en in gedachten pak je hem met al je wilskracht aan. Dan ben jij al in de fout gegaan, omdat het visioen iets laat zien wat nog moet gebeuren. Bij dagdromen kan dit ook nog voorkomen en sommige visioenen lijken in het begin op dagdromen. De meeste mensen die paranormaal raken op een of andere manier weten niet waar ze mee te maken hebben.

Op een nog dieper nivo raak je van nog veel meer bewust en op dat terrein heb je eigenlijk echt alles en iedereen door, althans, de mensen die liegen, bedriegen en iets voor waar hebben aangenomen. Alleen op dat nivo kun je dat niet sturen of beheersen. Dit is het hoogste bewustzijn en de meest zuivere vorm van spiritualiteit. Deze vorm van bewustzijn komt alleen tot wording, als iemand ten alle tijde alleen maar goed bezig is op het gebied van spiritualiteit en bewustwording. En dat goed bezig zijn is eigenlijk oprechtheid en onvoorwaardelijkheid op een eerlijke manier. Als een paranormaal begaafde dus voor zijn diensten iets vraagt, zal hij nooit zo ver komen.

Dit soort bewustzijn is bij de meeste mensen wel aanwezig maar niet tot wording gekomen. Dit zit namelijk in het hart en heeft diverse namen in verschillende culturen. In esoterische kringen wordt dit het Christus-bewustzijn genoemd. Dit kan alleen maar tot aanzien komen of ontwaken als men werkelijk en eerlijk oprecht en onvoorwaardelijk is. Het wordt ook wel het harts-bewustzijn of het bewustzijn van de ziel genoemd. Voor Bijbelse begrippen wordt dit de Geest van God of de Heilige Geest genoemd. God is de allerhoogste vorm van bewustzijn die we in sterfelijke staat niet kunnen bereiken, daarom zit een deel van God (de Ziel van de Kosmos) waaruit wij allemaal deel uitmaken in ons hart verborgen. Wij kunnen alleen het nivo van onze eigen ziel bereiken, wat dus voor ons het hoogste bewustzijn is.

Om de hoogste vorm van bewustzijn te blijven behouden, zullen we moeten volharden in oprecht en onvoorwaardelijk zijn. Dan zullen we de Goddelijke Wetten - symbolisch gezien de Tien Geboden - moeten gehoorzamen. Dit is het uiteindelijke doel van elk mens, aan zijn Schepper te gehoorzamen. Maar dat moet hij wel uit vrije wil doen. Dit betekent in principe dat je een deel van je vrijheid moet opgeven. Die vrijheid die je ego te veel heeft moet opgeofferd worden. Symbolisch gezien is dit het vastketenen van het Beest of het vastnagelen van de Duivel aan zijn eigen Troon. Jammer genoeg heeft Rome daar iets anders van gemaakt. Rome heeft Christus aan het Duivelskruis genageld.

Althans, ze hebben de historische en sterfelijke Jezus in het Boek der Boeken opgenomen, niet het besef hebbende wat ze eigenlijk deden. De Bijbel is een verzameling boeken die gaan over het spirituele karakter in de mens, dus de innerlijke mens en het ontwaken van de Ware Mens (Adam, Noach, Mozes, Christus) in het hart van de mens.



Bron: mijn-web-log

Voeg toe aan: