Zoeken
 


Worst-case scenario Société Générale: Wereldwijde economische ineenstorting

Laatste wijziging: vrijdag 20 november 2009 om 20:33, 2527 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 20 november 2009

De Franse bank Société Générale schetst drie scenario's voor de economie. In het worst-case scenario wordt een uitermate somber beeld weergegeven.

Uitermate pessimistisch
Banken stellen niet alleen het meest waarschijnlijke scenario op voor beleggers, maar ook scenario's waarvan de kans dat ze uitkomen niet zo groot is, maar als ze uitkomen, dan zijn de gevolgen bijzonder groot. In het worst-case scenario toont het grote Société Générale zich uitermate pessimistisch.

Staatsschuldcrisis
Wat als alles misgaat, zo vraagt Société Générale zich af. De kredietcrisis is weliswaar grotendeels bezworen, maar daarvoor in de plaats krijgen we een staatschuldcrisis, aldus de bank. De staatsschuld van veel landen is enorm opgelopen en daarom zullen overheden binnenkort flink moeten bezuinigen. Dat zal leiden tot dalende prijzen, een stijgende werkloosheid en Japanse toestanden.

Staatsobligaties, agrarische producten en goud
Beleggers zullen in een dergelijk worst-case scenario uit de Amerikaanse dollar en aandelen verkopen (vooral Europese aandelen, omdat hier de stagnatie echt zal toeslaan. Waar moeten beleggers dan hun geld in steken? Volgens Société Générale moeten beleggers stappen in staatsobligaties (vooral de oude, waarop een hogere nominale rente wordt vergoed), in agrarische producten en in goud.

Het volledige rapport: Worst-case debt-scenario: Protecting yourself against economic collapseBron: rtl.nl

Voeg toe aan: