Zoeken
 


UFO-hacker verliest strijd tegen uitlevering

Laatste wijziging: zondag 29 november 2009 om 18:34, 2544 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 29 november 2009

Een Britse hacker die volgens de Verenigde Staten ,,de grootste militaire hack aller tijden'' heeft gepleegd, wordt definitief uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De Britse regering zal de uitlevering niet blokkeren, maakte minister van Binnenlandse Zaken Alan Johnson donderdagavond bekend.

In juli had de Hoge Raad in Londen al besloten dat de 43-jarige Gary McKinnon mag worden uitgeleverd. Volgens de VS is de man in 2001 en 2002 illegaal binnengedrongen in 97 computers van het Pentagon, de Amerikaanse landmacht en marine, en ruimtevaartorganisatie NASA. Hij bracht de systemen voor honderdduizenden dollars schade toe.

De hacker was naar eigen zeggen op zoek naar bewijs voor het bestaan van vliegende schotels.McKinnon wil in Groot-Brittannië worden berecht. Hij vreest dat zijn gezondheid ernstig zal lijden als hij in Amerika zijn straf moet uitzitten. Bij McKinnon is onlangs Asperger geconstateerd, een vorm van autisme. In de VS hangt de geboren Schot maximaal zeventig jaar gevangenisstraf boven het hoofd.



Bron: depers.nl

Voeg toe aan: