Zoeken
 


Grootste Egyptische graftombe ooit gevonden

Laatste wijziging: woensdag 6 januari 2010 om 20:40, 4095 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 6 januari 2010

Archeologen hebben in Egypte naar eigen zeggen de grootste tot dusver bekende graftombe gevonden. Tijdens werkzaamheden in Sakkara, naast de Djoser-piramide, stuitten de archeologen op de 2500 jaar oude tombe.

De tombe is uitgehouwen in een kalkstenen rots en dateert uit de 26e dynastie van Egypte. Hij bestaat uit een aantal kleine kamers, waarvan één van zeven meter diep. Daarin zijn skeletten van dieren, doodskisten, gemummificeerde arenden en kleipotten gevonden. Ook is er een kalksteen gevonden met daarin de namen van de Egyptische farao Djoser en zijn dochters. Djoser (of: Zoser) was een farao in de derde dynastie van Oud-Egypte en is vooral beroemd om zijn grafcomplex in Sakkara.

Volgens de vooraanstaande Egyptoloog en secretaris-generaal van de Supreme Council of Antiquities (SCA) Zahi Hawass is de tombe al eerder bezocht en aan het eind van de Romeinse periode geplunderd.

Bron: historiek.net



Voeg toe aan: