Zoeken
 


Uw voedingsmiddelen zijn genetisch gemanipuleerd

Laatste wijziging: woensdag 20 januari 2010 om 16:44, 2836 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 20 januari 2010

Veel mensen denken dat zij geen genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen eten. Mede omdat ze daar bewust op letten of denken dat Europa er tegen strijd. Maar de leugen regeert. Bijna iedereen komt wel in contact met genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen zonder dat ze dit weten of dat het wordt aangegeven op de verpakking.

Maar liefst 70% van de Europese bevolking wilt geen genetisch gemanipuleerd voedsel. Van alle Soja productie ter wereld is 70% genetisch gemanipuleerd. Soja is een product dat veel gebruikt wordt door mensen die bewust biologisch willen eten. Vanuit Amerika importeert Europa op grote schaal veevoer dat genetisch gemanipuleerd is. Op deze manier komen genetisch gemanipuleerde organismen in de gehele voedsel keten. Dit hoeft wettelijk niet vermeld te worden! Uit studies is gebleken dat genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen ernstige gevolgen kunnen hebben voor mensen en dier.

LLink berichten kort geleden nog op hun website dat genetisch gemanipuleerde mais die in Europa is goedgekeurd voor consumptie brengt mogelijk ernstige gezondheidsrisico's met zich mee. Drie maisvarianten van landbouwgigant Monsanto leidden tot orgaanfalen bij ratten.

Dit animatie filmpje van Greenpeace illustreert de reeks van problemen die met genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen kan optreden.

Het gemanipuleerde zaadje of plantje verspreid zichzelf als onkruid. Vele boeren die niks willen weten van bedrijven zoals Bayer en Mosanto zijn nu aangeklaagd omdat zij overgewaaid zaad op hun akkers hebben. Op deze pagina staan diverse documentaires die de gevaren en manipulaties van het voedsel in kaart brengen.



Bron: wacholland.org

Voeg toe aan: