Zoeken
 


Cleopatra 3D

Laatste wijziging: woensdag 17 december 2008 om 15:16, 3501 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 17 december 2008

De Egyptische koningin Cleopatra spreekt tot de verbeelding; een mooie aantrekkelijke vrouw die in een web van intriges zichzelf staande houdt en ook nog 2 machtige Romeinen: Julius Caesar en Marcus Antonius, wist te verleiden.

Hoe Cleopatra er uiteindelijk heeft uitgezien is eigenlijk nog steeds een raadsel. De recente berichtgeving daaromtrent is ook enigszins tegenstrijdig. Cleopatra_muntVorig jaar wist Newcastle University op basis van bestudering van muntafbeeldingen nog te melden dat Cleopatra met een laag voorhoofd, scherpe neus, dunne lippen dun en puntige kin, niet echt een schoonheid zou zijn geweest. Deze conclusie komt niet geheel overeen met die van Egyptoloog Sally Ann Ashton. Zij heeft op basis van allerlei beeltenissen uit de tijd van Cleopatra cleopatra_3deen 3D model laten generen: “The result is a beautiful young woman of mixed ethnicity.” Nou ja, bepaalt u zelf maar wat u er van vindt. Het is in ieder geval wel verstandig om te beseffen dat het moeilijk is om na te gaan in hoe verre de afbeeldingen uit de tijd van Cleopatra waarheidsgetrouw zijn. Zo lang er geen grafresten, met name een schedel, van Cleopatra opduiken zal het heel moeilijk blijven om te vast te stellen hoe deze dame er uit heeft gezien.



Bron: geschiedenisnieuws

Voeg toe aan: