Zoeken
 


Willem Middelkoop bij Kijker aan Zet

Laatste wijziging: zondag 7 februari 2010 om 20:45, 3597 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 7 februari 2010

Publicist Willem Middelkoop ging vrijdag weer ouderwets los in het tv-programma ‘De kijker aan Zet’. "ING is nog steeds in feite een failliete tent", aldus Middelkoop, die waarschuwt voor forse afschrijvingen op commercieel vastgoed.

Veel te hoog in de boeken
Middelkoop wijst op de magere eigenvermogenspositie van ING en alle financiële risico’s die nog uitstaan. Nieuwe afschrijvingen zijn voorlopig uitgesteld, maar commercieel onroerend goed staat nog steeds veel te hoog in de boeken, meent de analist en bestsellerauteur. Er zou volgens Middelkoop zo’n 25 procent op de commercieel vastgoedportefeuille moeten worden afgeschreven.

Cash achter de hand
“Pas op voor financials’, waarschuwt Middelkoop in een discussie met Corné van Zeijl. Winsten van banken zullen na nieuwe afwaarderingen ‘als sneeuw voor de zon verdwijnen’. Beleggers raadt hij aan ‘voorzichtig en flexibel’ te zijn en voldoende cash achter de hand te houden. Het fragment over ING start na ongeveer 15 minuten. Zijn koersdoel voor de AEX ultimo dit jaar: 300 punten.



Bron: blikopdebeurs

Voeg toe aan: