Zoeken
 


We zien ze vliegen: UFO-meldingen in de lift

Laatste wijziging: vrijdag 26 februari 2010 om 17:48, 3946 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 26 februari 2010

140 UFO-meldingen mocht het Belgische UFO-meldpunt het laatste halfjaar al verwerken. Een absoluut record. “Die mensen worden door hun omgeving dikwijls gek verklaard en uitgelachen. Maar het is niet omdat je iets vreemd ziet in de lucht dat je gelooft in buitenaards bezoek,” vertelt Frederick Delaere van het meldpunt aan Koppen.

“In negen op de tien gevallen gaat het om satellieten, meteoren, vliegtuigen of zelfs militaire lichtkogels. Dan hebben de mensen tenminste een antwoord.” Maar wat met de meldingen waar nooit een verklaring voor gevonden wordt? Oliver De Schuymere uit Kortrijk is er al door gefascineerd sinds de lagere school. “Ik heb geen bewijs, maar wel een sterk vermoeden dat ufo’s en buitenaards leven bestaan.”

Hoe gevoelig het allemaal ligt om over ufo’s te praten, weet ook oud-legergeneraal Wilfried De Brouwer. Hij getuigt voor het eerst op televisie over zijn ervaringen. De Brouwer maakte van heel dichtbij de grote ufo-golf in ons land mee, in de jaren ’89-’91. “Die tuigen zijn door heel veel mensen gezien, en we hebben ze met onze huidige technologie nog altijd niet kunnen identificeren. De kwestie is te ernstig om ze zomaar van tafel te vegen.”

Reportage: Stefan De Bouver, Lin Delcour en Katrien Van der Slycken

Bekijk het video item op Koppen



Bron: een.be

Voeg toe aan: