Zoeken
 


Amerikaanse stad gaat $ 300 dollar rekenen voor telefoontje naar 112

Laatste wijziging: dinsdag 2 maart 2010 om 13:25, 3477 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 2 maart 2010

Het gaat in grote delen van de VS financieel zó slecht, dat gemeentebesturen bijna wanhopig grijpen naar allerlei drastische maatregelen om de lege kas weer aan te vullen. De circa 80.000 inwoners van de Amerikaanse stad Tracy (Californië) hebben van de gemeente te horen gekregen dat zij binnenkort voor ieder telefoontje naar 911 -de Amerikaanse versie van 112- $ 300 dollar zullen moeten gaan betalen. Als je buurvrouw dus vlak voor je deur in elkaar zakt, moet je in Tracy voortaan dus goed bedenken of je wel voldoende geld hebt om het alarmnummer te bellen (en of je dat er voor over hebt...).

'Als iemand hulp nodig heeft wil je natuurlijk geen rekening hoeven houden met een tarief van $ 300!' gaf Greg Bidlack, een inwoner van Tracy, als commentaar.

Binnenkort ontvangen de inwoners van de gemeente een email, waarin staat dat zij op 'vrijwillige' basis ook kunnen kiezen voor een '911 abonnement'. Voor 'slechts' $ 48 dollar per jaar kan men dan zo vaak 911 bellen als men wil. (1)

Kortom, als iemand verwacht over een half jaar aangereden te worden door een auto of thuis plotseling een hartaanval te krijgen, dan kan deze persoon tegen fors gereduceerd tarief de hulpdiensten bellen. Is er echter geen abonnement afgesloten, dan zal er dus $ 300 dollar in rekening worden gebracht, ook als u getuige bent van bijvoorbeeld een beroving, mishandeling, burenruzie of opstootje en u dit bij de authoriteiten wilt melden.
Zowel de staat zelf als de steden in Californië bevinden zich zonder uitzondering in ernstige financiële problemen, waardoor er fors bezuinigd moet worden op de publieke diensten en er als gevolg allerlei krankzinnige maatregelen worden genomen. Elders zijn er bijvoorbeeld criminelen vervroegd vrijgelaten uit gevangenissen, omdat er geen geld meer is om hen te onderhouden of het gevangenispersoneel te betalen.
 
Naast Californië gaat het ook met de staten Illinois, Michigan, New York en naar het zich laat aanzien ook Florida buitengewoon slecht. De situatie in de megastad Detroit, vroeger een centrum van welvaart vanwege de auto-industrie, is dermate dramatisch, dat blanke inwoners het grootste deel van de stad mijden omdat zij het risico lopen midden op de dag aangevallen te worden door de talloze zwarte straatbendes, die de verlaten en vervallen wijken afstropen naar prooi. Detroit had in 1950 nog 1,85 miljoen inwoners, waar er nu nog maar 900.000 van zijn overgebleven. Naar schatting één derde van alle huizen staat leeg, en de burgemeester heeft al maatregelen aangekondigd om de resterende inwoners in vrijwel verlaten wijken verplicht te doen verhuizen, waarna grote delen van de stad kunnen worden afgesloten.(2)

De staat Illinois, waar zich de metropool Chicago bevindt, moet op korte termijn $ 2 miljard dollar bezuinigen. Er wordt al gesproken over het korten op de pensioenen en voorzieningen voor nieuwe ambtenaren, en het verhogen van de belastingen. In het district Oswego worden 80 onderwijsmedewerkers ontslagen omdat de kas leeg is. In Alexander County is de situatie zó nijpend, dat de gemeente 75% van de politieagenten heeft moeten ontslaan en alle politiewagens van de hand heeft moeten doen. En nog is het niet voldoende, aangezien Illinois zonder nóg hardere maatregelen over 6 maanden alsnog afstevent op een bankroet.(3)


Xander
 
Bronnen o.a.:
 
(1) CBS13


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: