Zoeken
 


Geluk voor iedereen op internet

Laatste wijziging: vrijdag 26 december 2008 om 13:53, 1542 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 26 december 2008



Een gelukkig(er) leven is voor iedereen bereikbaar. Het Trimbos-instituut start volgend jaar met een internetcursus voor mensen die 'hun welbevinden willen verbeteren en hun mentale veerkracht willen verhogen', zegt Jan Auke Walburg, directeur van het instituut. Vier weken lang werken de deelnemers via een persoonlijke internetpagina aan thema's als 'positieve relaties onderhouden' en 'omgaan met problemen en stress'.

De cursus past binnen de trend van de positieve psychologie. “In de positieve psychologie worden mensen niet in hun zwakke en kwetsbare aspecten bestudeerd, maar in hun sterke kanten. Wat maakt ze gelukkig, wat maakt ze weerbaar voor tegenslag, wat geeft ze mentale veerkracht?”, aldus Walburg in het tijdschrift Psy. Hij stelt dat ieder mens gelukkiger kan worden door de hersenen gericht te trainen.

Een gelukkig leven heeft niet alleen voordelen voor jezelf. Uit onderzoek blijkt dat gelukkige mensen gezonder zijn en beter presteren in de maatschappij. Walburg noemt een aantal simpele manieren om dat geluk te bereiken. “Doe werk waar je achter staat, luister regelmatig naar mooie muziek, onderhoud je relaties, werk aan positieve emoties, concentreer je kortom op de dingen die echt belangrijk zijn. Misschien ben ik een idealist, maar het is mijn stellige overtuiging dat mensen zelfs in moeilijke omstandigheden veel meer aan hun mentale gezondheid kunnen doen dan ze denken.”



Bron: psy

Voeg toe aan: