Zoeken
 


NASA wil shuttles in de vitrine zetten

Laatste wijziging: vrijdag 19 december 2008 om 19:36, 2720 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 19 december 2008

De NASA heeft een oproep gedaan tot musea, onderwijs- en andere instellingen uit de brede sector om ideeën aan te leveren voor het exposeren van de spaceshuttle die binnen twee jaar op stal gaat, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau bekendgemaakt.

In de nasleep van het dodelijke ongeval met het ruimteveer Columbia op 1 februari 2003 beslisten de VS de drie overblijvende shuttles in 2010 definitief in de hangar te laten. De NASA wil nu twee daarvan tentoon laten stellen door musea, onderwijsinstellingen of andere instellingen die daarvoor in aanmerking willen komen. Het initiatief geldt ook voor minimaal zes niet geassembleerde hoofdmotoren van het ruimteveer.

De NASA wil ideeën en voorstellen onderzoeken, in het bijzonder ook of de gegadigden in staat te zijn alle kosten te dragen voor het voorbereiden van de "hardware" voor het in de vitrine zetten en voor het transport. Wie zich kandidaat wil stellen doet dit voor 1 maart. Meer info vind je hier. (belga/tdb)


Bron: HLN

Voeg toe aan: