Zoeken
 


Financieel system onder weergaloze stress

Laatste wijziging: dinsdag 13 april 2010 om 09:44, 2977 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 13 april 2010

Wat ging het toch weer goed in de Verenigde Staten met de werkgelegenheid. Eindelijk weer een pluspunt in een berg van ellende. De overheid toverde er zomaar aan aantal banen bij. Dat deze gecreëerde banen worden bekostigd door de overheid die deze kosten gewoon doorberekent aan de belastingbetaler, hoeft verder niemand te weten, evenals het officiële werkloosheidscijfer waarvan men niet hoeft te weten dat dit volledig uit zijn verband is gerukt vanwege aangepaste berekeningsmethodes.

Gelukkig kunnen de werkloze burgers aankloppen bij de overheid voor een uitkering. Maar waar haalt de overheid dat geld toch vandaan? Als de belastinginkomsten niet voldoende zijn, en dat zijn ze al jaren niet, dan klopt de overheid eventjes aan bij de FED, de centrale bank van Amerika. Zo is er zojuist voor de staten van Amerika ruim 38 miljard dollar uit het laatje van de FED getrokken om de werkloosheidsuitkeringen te kunnen bekostigen (1). Niet nodig zou je denken, want het ging juist weer zo goed met de werkgelegenheid.

Het roepen dat het weer beter gaat is typisch een geval van het opblazen van een micro plusje tussen honderden vette pinpunten waar we nooit iets over horen omdat deze genegeerd worden door de manipulerende media. Dan hebben we het niet eens over de kunstmatige totstandkoming van dit schrale plusje. De regering zal nooit en te nimmer naar buiten brengen hoe slecht het werkelijk gaat. De realiteit echter is dat het niet lang zal duren voordat de werkloosheid een kwart van de Amerikaanse bevolking zal treffen (2).

Wat we hier kunnen concluderen is dat de overheid door zal moeten gaan het toedienen van stimulatieprogramma’s om ervoor te zorgen dat er micro plusjes gecreëerd kunnen blijven worden die door de media gebruikt zullen worden om de rust in de tent te bewaren. Gezien het feit dat er geen geld is, staan de staten in financieel opzicht onder hevige stress omdat er geen verbetering meer in zicht is. Het bijdrukken van nieuw geld is dan nog altijd de enige oplossing. Ik schrijf het in bijna al mijn artikelen, dus ook in deze: dit zal op lange termijn leiden tot geldontwaarding en hevige inflatie, dan wel hyperinflatie.

Het bijgevoegde YouTube filmpje dateert 10 januari 2010 waarin niemand minder dan Gerald Celente uitlegt waarom het officiële werkloosheidscijfer misleidend is.

update 11-04-2010 23:15 - YouTube filmpje (4 april 2010 met Liz Claman, Peter Schiff en Charles Biderman) toegevoegd waarin Peter Schiff duidelijk maakt dat de door de overheid gecreëerde banen niets opleveren, en dat de VS beter af zijn zonder deze niets producerende banen. Ze kosten de overheid handen vol geld, en aangezien de belastinginkomsten niet meer toereikend zijn, moet de overheid keer op keer bijlenen, aldus Peter Schiff. Volgens Peter moeten de VS meer producerende (fabrikage) banen creëren. Deze productie wordt nu nog uitbesteedt aan het buitenland. De reden dat de VS deze banen niet creëren is volgens Peter Schiff te danken aan het feit dat de overheid zich bemoeit met het proces door het toedienen van stimulatie programma's.

Lees meer:
1. http://money.cnn.com/2010/04/08/news/economy/state_funds_jobless_benefits/index.htm
2. http://www.shadowstats.com/alternate_data/unemployment-chartsBron: watwenooithoren

Voeg toe aan: