Zoeken
 


Landen worden één voor één doelbewust financieel kapot gemaakt

Laatste wijziging: dinsdag 13 april 2010 om 09:41, 3251 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 13 april 2010

Volgens goudexpert en beleggingsveteraan Jim Sinclair staat het financieel omvallen van IJsland en Griekenland niet op zichzelf, maar zijn zij feitelijk de eerste slachtoffers van het plan van 's werelds machtigste financiële instituten om alle landen financieel ten onder te laten gaan, zodat de weg vrij gemaakt wordt voor één wereldomvattend financieel systeem met één centrale bank, en uiteindelijk één wereldregering. 'Misschien duurt het nog maar 2 maanden voordat de wereld totaal gaat veranderen,' verklaarde Sinclair afgelopen week tijdens een lezing in Toronto.(1)

Het (b)omvallen van Lehman Brothers in 2008 markeerde het begin van de wereldwijde crisis. Lehman was de eerste dominosteen van een hele reeks faillissementen, die de overheden in staat stelden maatregelen te nemen om deze machtige instituten met honderden miljarden belastinggeld te 'redden' (bailouts). Hierdoor werd de financiële elite niet alleen nóg rijker maar vooral nóg machtiger.
 
Dezelfde mensen die de Grieken hielpen met het verhulllen van hun werkelijke financiële situatie zijn nu degenen die hen als een baksteen laten vallen en tegelijkertijd profiteren van de Griekse teneergang. De Grieken moeten inmiddels torenhoge rentes (tot een piek van 7,5%, een stijging van 1% in slechts 3 dagen tijd! *(2)) betalen om hun schulden nog gefinancierd te krijgen. Mede daarom werd de kredietstatus van Griekenland gisteren door het beoordelingsinstituut Fitch verlaagd naar BBB-, de laagste van de hele EU.(3) (* Ter vergelijk: veel andere eurolanden betalen 3% rente)
 
Gaat Griekenland failliet, dan betekent dit onmiddellijk een enorme crisis voor de hele Eurozone, omdat het vertrouwen in de euro weg zal zijn. Andere landen die er slecht voorstaan -Portugal, Italië, Ierland- zullen dan zeer waarschijnlijk eveneens ten onder gaan.
 
De corrupte Griekse regering, beseffend dat het land feitelijk het lot van de hele Eurozone in handen heeft, gokt er daarom op dat de EU toch wel over de brug komt met financiële hulp als blijkt dat het land niet in staat is om aan de zeer strenge voorwaarden voor hulp van het IMF te voldoen - iets waar het land bewust op aanstuurt. In Nederland, waar de Tweede Kamer eerder unaniem besloot dat de Grieken geen cent financiële hulp mogen krijgen, zien politici de bui al hangen. Zo verklaarde demissionair premier Balkenende dat eventuele steun voor Griekenland niet bedoeld is om het land te helpen, maar om te zorgen dat de stabiliteit van de euro gewaarborgd blijft (4). Hoewel hij feitelijk gelijk heeft, 'vergat' hij erbij te zeggen dat dit enkel en alleen het gevolg is van de schandalige Griekse fraude en chantage.
 
Als Griekenland onverhoopt níet gered wordt, dan zal de wereld mogelijk in één dag tijd dramatisch veranderen. Daarom zullen de Grieken welhaast een Europese 'bailout' moeten krijgen, wat volgens Sinclair ongelimiteerd 'Quantitative Easing' -het bijdrukken van geld- zal betekenen. Dit zal uiteindelijk leiden tot een sterke waardedaling van euro, het ontstaan van (hyper)inflatie en een totaal verlies van vertrouwen in alle munteenheden, niet alleen de euro. Want na Griekenland zullen de individuele Amerikaanse Staten worden aangevallen. Hun ondergang zal op den duur leiden tot de val van de dollar.
 
Of het nu links- of rechtsom gebeurt, het omvallen van Griekenland is volgens de beleggingsexpert gepland. Credit Default Swaps zijn de wapens waarmee de duistere financiële machtselite niet alleen Griekenland, maar ook andere landen zal vernietigen (denk aan wat er reeds met Dubai en IJsland gebeurde). Dat doen ze door het opkopen van de staatsschuld van een land te verminderen of te staken en vervolgens de media te gebruiken om angst te zaaien, zodat er besloten moet worden tot een kostbare 'bailout', waardoor deze elite opnieuw enorme winsten kan opstrijken.

Sinclair is ervan overtuigd dat het op geopolitiek terrein een gelopen zaak is. De VS heeft geen kracht meer en is een kaartenhuis dat op ieder moment kan instorten. China heeft volgens hem de toekomst en zal de nieuwe supermacht worden, mede omdat het land al maanden zeer actief is met het verkrijgen van controle over belangrijke natuurlijke hulpbronnen in de wereld. Vrienden van China zullen daar van profiteren, zegt Sinclair. Overigens is lang niet iedereen het met hem eens; anderen denken dat ook China hoofdzakelijk gebouwd is op één grote zeepbel, die net als de rest van de wereld uit elkaar zal spatten. 'China's pad leidt naar de hel,' aldus Hedge Fund Manager James Chanos, die waarschuwde dat de Chinese vastgoedmarkt in uiterlijk 2011 zal instorten. 'Denk aan Dubai, maar dan 1000x erger.'(5)
 
Goudspecialist Jim Sinclair blijft gezien alle uiterst zorgelijke ontwikkelingen benadrukken dat goud, écht goud, de enige waardevaste valuta van de toekomst is en daarom als 'verzekeringspolis' moet worden beschouwd. Bij een Grieks faillissement zou de goudprijs zelfs in één klap met $ 200 dollar kunnen stijgen. Hij adviseert iedereen om nu nog in goud te investeren, omdat het nu nog steeds te krijgen is. Aan het einde van 2010 zou de goudmarkt namelijk wel eens 'op slot' kunnen gaan, omdat dan erkend zal moeten worden dat de vraag het aanbod vele malen overtreft.
 
Als de enorme hoeveelheden geld die uit het niets worden bijgemaakt de aandelenmarkten bereiken, zouden deze volgens Sinclair dankzij het 'Weimar'-inflatie effect opnieuw kunnen gaan stijgen. Ondertussen komt het geld, oftewel de welvaart van de wereld, in handen van een klein eliteclubje, wier leden maar één doel hebben: kapot maken en vernietigen, totdat de wanhopig gemaakte wereld rijp is voor een nieuw en alomvattend financieel systeem, dat onder leiding zal komen te staan van één centrale bank en één centrale regering. Het lijkt er inmiddels sterk op dat dit proces niet meer tegen te houden is, en dat we mogelijk al binnen enkele maanden tijd enorme veranderingen zullen meemaken die de totstandkoming van zo'n centrale (financiële) regering mogelijk zullen maken.

 
Xander
 
(3) NOS
(4) NU


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: