Zoeken
 


IMF waarschuwt voor wereldwijde sociale onrust

Laatste wijziging: zaterdag 20 december 2008 om 23:25, 1821 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 20 december 2008

IMF-baas Dominique Strauss-Kahn ziet het niet meer zitten. Als de regeringen wereldwijd niet adequater reageren op de zich ontvouwende economische crisis, en als ze blijven weigeren het financiële systeem te hervormen ten bate van iedereen, niet slechts ten bate van een kleine elite, dan mogen we ons opmaken - ja ook wij beschaafde Europeeërtjes - voor stevige sociale onrust, rellen en gewelddadig protest. Voor dingen, zeg maar, die de indrukwekkende batterij van privacy- en vrijheidsbeperkende maatregelen die in de nasleep van 11 september 2001 in zowat de hele westerse wereld geïnstalleerd werd dan toch nog nuttig kunnen maken.

Strauss-Kahns verontrustende uitspraken sluiten aan bij de sombere verwachtingen van de befaamde trendwatcher Gerald Celente. Die voorspelde onlangs op de Amerikaanse tv-zender Fox dat de VS tegen 2012 een ontwikkelingsland zullen zijn geworden, in de greep van een revolutionair klimaat met voedselrellen en wijd verspreide rebellie. Natuurlijk worden in een dergelijk licht de nieuwe, binnenlandse taken van het Amerikaans leger op het vlak van crowd control meteen een stuk vanzelfsprekender.

De change zal er dus blijkbaar wel komen. Maar wat Obama en de anderen ertegen gaan doen?…Bron: terzijde

Voeg toe aan: