Zoeken
 


Nog 1000 dagen, en dan... exit Obama

Laatste wijziging: maandag 26 april 2010 om 11:50, 5077 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 26 april 2010

Nieuwste cijfers laten zien dat economisch herstel VS totale onzin is: Voor het eerst vroegen in één maand 2 miljoen Amerikanen een nieuwe WW-uitkering aan - Al 54% (!) werkloosheid volgens oude rekenmethode.

Om het inflatiecijfer kunstmatig laag te houden hebben de Amerikaanse authoriteiten de prijzen van voedsel en energie niet meegerekend... (Voedsel steeg in maart het sterkst in 26 jaar; de prijs van groenten steeg zelfs met 49%)
 
Op de website obamaclock.org wordt tot op de seconde bijgehouden hoe lang Barack Obama nog president van de VS zal zijn: vandaag nog precies 1000 dagen. Voor velen kan het vertrek van de meest linkse en totalitaire leider uit de Amerikaanse geschiedenis echter niet snel genoeg komen, zeker nu opnieuw uit de cijfers en statistieken blijkt dat er van het door de massamedia gepropageerde 'economisch herstel' geen enkele sprake is - integendeel.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid hebben voor het eerst in de geschiedenis in één maand 2 miljoen mensen een WW-uitkering aangevraagd. Het aantal nieuw verkochte huizen lag in maart weliswaar hoger dan in februari, maar ligt nog altijd bijna 75% onder het niveau van 2005-2006. Daarnaast blijft het aantal nieuwe orders voor het bedrijfsleven steeds verder zakken, sinds februari met 1,3%. Het aantal nieuwe orders voor transportgoederen daalde zelfs met 12,9%.

De financiële nood in de VS wordt steeds hoger, waardoor de staten fors moeten bezuinigen. In het rijke Manhattan moet het St.Vicent's Hospital 1000 stafleden naar huis sturen (en worden er geen noodoproepen meer geaccepteerd), en bekende bedrijven zoals Lockheed Martin (472) en Sallie Mae (2500) beginnen aan hun zoveelste ontslagronde. In bijvoorbeeld Detroit (2000 in 54 te sluiten scholen) en Connecticut (eveneens 2000) worden massa's leraren ontslagen, maar ook in Buffalo (700) en Cleveland (800) moet het onderwijssysteem eraan geloven.

 En dat is waarschijnlijk nog maar het begin. Naar verwachting zullen honderdduizenden leraren in het komende schooljaar hun baan verliezen omdat er geen geld meer is. Bijna iedere regio wordt zwaar getroffen, maar vooral in Californië (22.000), Illinois (17.000) en New York (15.000) wordt een ware slachting aangericht. De banen van 8.000 leraren in Michigan, 6.000 in New Jersey en 5.000 in Oklahoma zitten eveneens op de schopstoel.

De crisis raakt ook het grootste Amerikaanse rechtbanksysteem, dat van Californië. In Los Angeles moesten reed 17 rechtbanken worden gesloten, en daar komen er -als er niet heel snel ergens geld gevonden wordt- in september nog eens 50 bij. Er is een structureel tekort van $ 133 miljoen dollar ontstaan, waardoor er in oktober minstens 500 juridische medewerkers (van de totaal 5400) zullen moeten worden ontslagen, en volgend jaar waarschijnlijk nog meer. 329 medewerkers verloren al eerder hun baan als gevolg van de enorme financiële tekorten.

Uit een onafhankelijk onderzoek van het Pew Research Center blijkt dan ook dat het officiële werkloosheidspercentage van 10% absolute onzin is. Als de oude rekenmethode wordt gehanteerd, en dus ook alle mensen worden meegerekend die het zoeken naar een baan hebben opgegeven, dan is de werkelijke werkloosheid in Amerika een verbijsterende 54%, een stijging van 15% ten opzichte van februari 2009. 21% gaf aan het afgelopen jaar ontslagen te zijn, dus de 10% die de overheid hanteert komt niet eens in de buurt van de keiharde werkelijkheid.

Om de monsterachtig groot geworden gelddorst van de Amerikaanse overheden te lessen overweegt president Obama de invoering van een Value-Added Tax, bij ons bekend als BTW. De Senaat is echter nu al mordicus tegen, en noemde afgelopen week met 85 tegen 13 stemmen de invoering van de VAT 'een enorme belastingverhoging, waardoor gezinnen met vaste inkomens zwaar geraakt zullen worden, en die het economische herstel van Amerika alleen maar verder zal vertragen.'

Ondertussen gaat het bedrog met de miljarden 'bailouts' gewoon door. Het met een enorme hoeveelheid belastinggeld van de ondergang geredde General Motors kondigde afgelopen week aan dat het $ 8,1 miljard aan leningen aan de Amerikaanse en Canadese overheden had terugbetaald, daarmee suggererend dat het bedrijf weer geld verdient. De $ 6,7 miljard die 'terug' zouden vloeien in de Amerikaanse staatsgeld zijn echter afkomstig van... bailout geld. Kortom, leningen worden terugbetaald met andere leningen.

Dat het publiek aan alle kanten openlijk voor de gek wordt gehouden blijkt eveneens uit de berichten in de media dat er niet of nauwelijks inflatie zou zijn. Zo zou de inflatie in maart met slechts 0,1% gestegen zijn - 'Exclusief voedsel en energie.' Ach ja, dat zijn natuurlijk zaken die bijna niemand nodig heeft... De prijs van voedsel steeg in maart overigens met 2,4%, de sterkste stijging sinds 1984. De prijs van verse groenten explodeerde zelfs met 49%, mede dankzij de door de extreme kou in Florida verwoeste oogst van tomaten en andere groenten.

Exit Obama?
'Nog 1000 dagen, en dan exit Obama' staat er boven dit artikel. Maar... is dat wel zo? Op een herverkiezing zal de Marxistische president, die zich hoe langer hoe meer ontpopt als een heuse dictator, niet hoeven te rekenen. Velen vrezen zelfs dat er helemaal geen verkiezingen meer zullen komen, omdat de huidige regering met opzet een enorme crisis zal genereren, waardoor de noodtoestand en de staat-van-beleg moeten worden uitgeroepen en de verkiezingen voor onbepaalde tijd zullen worden opgeschort. En als Obama de steun van de Senaat niet veel eerder wil verliezen, dan zal zo'n crisis er vóór november dit jaar moeten komen. Dan vinden namelijk de Congresverkiezingen plaats, en veel peilingen laten tot nu toe zien dat de Democraten hun meerderheid in de Senaat zeer waarschijnlijk zullen kwijtraken, en in het Huis van Afgevaardigden eveneens de nodige zetels zullen moeten inleveren.


Xander  

 



Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: